1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
7592020

Besoekers aanlyn

Ons het 23 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

St Helena projek 200

Teken aan

Afrikaner

GROOT POLITIEKE OORWINNING VIR NEDERLAND -- REGSE KABINET IS TANS 'N FEIT!

"VLAAMS BELANG-VOORSITTER MNR TOM VAN GRIEKEN: "DIT IS IN MY OË MAAR NET DIE BEGIN EN EK IS DAARVAN OORTUIG DAT IN DIE HELE EUROPA 'N REGSE WIND SAL GAAN WAAI NÁ DIE 6 JUNIE VERKIESINGS"

Geagte leser. Ons het n.a.v. van die vorming van 'n sentrum-regse regering in Nederland insluitende Party vir die Vryheid, Boer Burger Beweging, Nuwe Sosiale Kontak en die liberale 2024 05 24 1VVD, 'n insiggewende tiende onderhoud gehad met Vlaams Belang voorsitter mnr. Tom van Grieken. Ondanks dat die situasie op 'n politieke vlak in België verskil van dié van buurland Nederland, glo hy dat 'n dergelike konstruksie ook in sy land moontlik moet wees. Dit spreek vanself dat die regse wind oral in die Europese Unie sal gaan waai, want in lande soos b.v. Duitsland, Switserland is daar ook baie konserwatiewe kragte wat sterker word, ondanks alle teenskanting wat hulle ervaar en ondanks die gedurige ignorering van hul partye op radio en televisie en in koerante. Ons het vir hom o.a. vrae gevra oor hoe hy dink -- gegewe die komplekse situasie in Vlaandere --, dat sy party net soos in hierdie buurland in die middel van mag kan beland.

"Meneer van Grieken, voordat we met het uiteindelijke onderwerp aanvangen, willen we u vragen of u aanwezig was tijdens het in Brussel gehouden CPAC congres wat op last van een burgemeester van PS huize verplaatst een paar keer moest worden. Indien u daar was kunt u misschien vertellen waarom dit verboden werd. In ons achtste interview dat in juni 2022 plaatsvond, waarin het CPAC congres in Hongarije het thema was, en u daar toen één van de gastsprekers was, verliep alles op rolletjes. Onze vervolgvraag is dan ook: Is dit nu het grote verschil tussen een vrij land (Hongarije) en een kunstmatige staat (België) ?"

"De bijeenkomst was er geen van CPAC, maar de ‘National Conservatism Conference’. De burgemeesters van Brussel, Etterbeek en uiteindelijk Sint-Joost-ten-Node (Emir Kir, ex-PS) hebben met hun pogingen de bijeenkomst te verbieden aan heel de wereld getoond uit welke hoek de bedreigingen van de democratie komen. Onder de aanwezigen waren onder meer Hongaars eerste minister Viktor Orbán, voormalig Brits minister Suella Braverman, oud-Europarlementslid Nigel Farage en voormalig Pools premier Mateusz Morawiecki. Ik was zelf niet aanwezig, maar sprak nadien wel nog met Morawiecki over de belangrijke strijd voor de vrije meningsuiting, die inderdaad bij ons helaas bijzonder sterk onder druk staat".

"We nemen aan dat er ook in Vlaanderen met spanning is gekeken óf die rechtse regering waarin vier totaal verschillende politieke partijen plaatsnemen er überhaupt wel kon komen?"

"Inderdaad, ik denk dat Wilders een indrukwekkend parcours gereden heeft en een knap akkoord heeft neergezet. De hoofdlijnen van dat akkoord, dat is ook wat wij naar voren schuiven. Wilders bewijst dat een echt ander beleid mogelijk is en dat maakt duidelijk dat dat ook bij ons kan – als het Vlaams Belang op 9 juni groot genoeg wordt natuurlijk".

"Heeft u al de gelegenheid gehad om dhr Wilders te feliciteren met deze enorme overwinning?"

"Absoluut, dat is het eerste wat ik gedaan heb, met een videoboodschap zelfs!"

2024 05 24 2"Het terugdringen van de constante stroom van asielzoekers was een van de speerpunten van de Partij voor de Vrijheid die ze samen met de drie andere partijen nu hebben kunnen verzilveren. 'Nederland zal het strengste asielbeleid ooit tegemoet kunnen zien' om met de woorden van dhr Wilders te spreken. Verwacht u dat door deze keiharde aanpak er nog meer 'vluchtelingen' België als uitwijkplaats zullen kiezen?"

"Neen, ik verwacht dat we na de verkiezingen in België ook voor een ander asielbeleid zullen kunnen zorgen. De grootste aantrekkingsfactor is onze gulle sociale zekerheid, niet zozeer de situatie in buurlanden. Kijk bijvoorbeeld maar naar Portugal, waarom gaan er daar zo weinig asielzoekers heen? Omdat ze niet dezelfde cadeaus krijgen als hier. Wij willen daarom onze sociale zekerheid afschermen door, net als in Denemarken, voorwaarden aan de toegang tot ons sociale systeem te koppelen: acht jaar legaal verblijf, drie jaar voltijds werken en onze taal spreken".

"In een recente programma van de omroep 'PowNed' bevraagde een verslaggever enige asielzoekers in de Groningse stad Ter Apel of ze weten dat er een nieuw regeerakkoord in de steigers staat wat impliceert dat asielaanvragen niet meer zonder meer gehonoreerd worden. Daarna stelde hij de vraag of ze, als ze dit wisten, ook vanuit Pakistan en meer van dat soort landen naar Nederland waren gekomen. Hierop werd door de aanwezigen ontkennend geantwoord. Denkt u dat zo'n streng beleid ook in Vlaanderen mogelijk kan zijn?"

https://www.youtube.com/watch?v=QjJO124oW1s

"Uiteraard is dat hier ook mogelijk, we zijn immers aan precies hetzelfde internationaal kader gebonden. Zoals je ziet zorgen de plannen meteen voor een ontradingseffect, waarbij het nieuws van het nieuwe akkoord mensen ontmoedigt naar Nederland te trekken".

"Nu heeft u onlangs wederom een boek laten verschijnen genaamd 'immigratiestop' "Zou u een tipje van de sluier kunnen oplichten hierover?"

"Klopt! Ik schreef het boek samen met onze migratie-experte Francesca Van Belleghem, en we doen er niet enkel de rampzalige gevolgen van de massamigratie uit de doeken, maar schuiven ook 117 maatregelen naar voren die we van vandaag op morgen zouden kunnen doorvoeren. Daarbovenop stellen we ook 9 wijzigingen voor aan het (Europese) juridische kader. We willen bijvoorbeeld dat de Deense opt-out de regel wordt, en die zo snel mogelijk ook voor ons land onderhandelen".

"In het Nederlandse regeerakkoord op hoofdlijnen komt ook een passage voor die de 'gebedsoproep' vanaf moskeeën wil indammen dan wel aan restricties wil onderwerpen. Dit zal u als muziek in de oren klinken nemen we aan. Staat er ook een dergelijk scenario in uw boek?"

"Dat staat niet expliciet vermeld in het boek, al kunnen we ons daar uiteraard bij aansluiten. Wel schrijf ik dat we de erkenning van de islamitische eredienst willen intrekken. De islam blijkt op verschillende vlakken incompatibel te zijn met de basisprincipes van onze samenleving. De islam erkent bijvoorbeeld voor ons elementaire democratische evidenties niet, zoals de scheiding van kerk en staat, de gelijkwaardigheid van man en vrouw en het recht om een geloof te verlaten".

"Voor links-Nederland zijn de druiven behoorlijk zuur en we denken dat de Vlaamse progressieven ook al niet al te plezierig naar de positieve uitkomst van de onderhandelingen heeft gekeken. Is u bekend hoe Groen, Vooruit, PVDA en meer van dit soort partijtjes gereageerd hebben?"

"Amper tot niet. Dat ze bezorgd zijn en teleurgesteld. Dus dat is reden om optimistisch te zijn!"

"In de inleiding gaf u al aan dat ondanks de complexe situatie u toch wel kans ziet dat er in Vlaanderen eveneens een rechtse regering tot stand kan komen. Op welke wijze heeft u hier onderzoek naar gedaan?"

"We hebben ons grondig voorbereid op regeringsonderhandelingen en zijn te rade gegaan bij mensen met bestuurservaring, zowel in binnen- als buitenland. We hebben ook volop ingezet op inhoudelijke verdieping en het aantrekken van sterke profielen. Mijn collega-lijsttrekker in Antwerpen is bijvoorbeeld Lode Vereeck, lang professor economie en beleidsmanagement".

"Hoe zou zo'n vorming dan volgens u tot stand kunnen komen?"

"Op 9 juni moet het Vlaams Belang de grootste partij worden. Dan krijgen wij het initiatiefrecht om een Vlaamse regering te vormen. We zullen met alle andere partijen gesprekken voeren. Bij ons geen veto’s.

Onze strategie is om éérst een sterke, Vlaams-nationale regering te vormen, en vanuit die positie naar de federale gespreken te gaan. Vlamingen zijn goed voor 60% van de bevolking, 70% van de belastingen en 80% van de export. Als we ons niet uiteen laten spelen en aan één zeel trekken, kunnen we de Vlamingen weer op één zetten".

"Vlaams Belang staat, als we het juist hebben op dit moment op ongeveer 24,5 %, mochten er nu verkiezingen voor het Europese Parlement plaatsvinden. We begrijpen dat u geen koffiedik kan kijken maar verwacht u nog een verdere stijging naarmate de datum nadert dat de inwoners van uw land hun stem mogen uitbrengen?"

"Ik heb uiteraard geen glazen bol, we zullen zien hoe dat verder evolueert. Het staat alleszins vast dat er, net zoals in Nederland, enkel echte verandering kan komen als onze partij zo groot mogelijk wordt".

"Vast staat wel dat de rechts-conservatieve krachten in Europa, na jarenlang links beleid de wind stevig in de zeilen hebben

Hoe schat u de kansen in voor partijen zoals de Italiaanse Lega, de Zwitserse SVP en de Duitse AfD , om maar drie te noemen?"

"Het is duidelijk dat er wat aan het bewegen is in Europa. We zien in verschillende landen dat patriottische en migratie kritische partijen als de onze regeringen vormen. Het komt er nu op aan om die rechtse krachten te bundelen en Europa, zeker waar het om migratie gaat, eindelijk écht een andere richting uit te sturen".

"We willen graag afronden en wensen u alle succes en veel heil en zegen toe bij de aanstaande verkiezingen".

"Hartelijk dank!"

 

Kyk ook by:

https://www.youtube.com/watch?v=ZWq-C4H0BR4

 

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie