1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
7661222

Besoekers aanlyn

Ons het 62 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

St Helena projek 200

Teken aan

Afrikaner

WESTLAND SE MUNISIPALE RAAD SAL VERPLIGTE HUISVESTING ASIELSOEKERS NIE UITVOER NIE, TEN SPYTE DAT SOGENAAMDE 'VERSPREIDINGSWET' AANGENEEM IS

FRAKSIEVOORSITTER VAN DIE LOKALE POLITIEKE FEDERASIE WESTLAND MNR DAVE VAN KOPPEN: "ONS WEIER DIT NIE NET VANWEË DIE DWINGELANDY NIE, MAAR OOK OMDAT ONS VIR ONS EIE INWONERS JARE LANKAL GEEN HUISE HET NIE"

Geagte leser. Wat die munisipale raad in Westland betref, kom geen asielsoekers na die Suid-Hollandse munisipaliteit nie, al word die raad op las van die 'Verspreidingswet' verplig om dit te doen.
2024 02 06 1Die politieke partye LPF Westland, Westland Verstandig, GemeenteBelang Westland, Forum vir Demokrasie en VVD Westland het eenparig besluit om tydens die raadsvergadering van 31 Januarie die sogenaamde Verspreidingswet - wat onlangs deur die Senaat aangeneem is - nie uit te voer nie. Ons het na aanleiding hiervan vir die tweede keer 'n onderhoud gehad met fraksievoorsitter mnr. Dave van Koppen, wat u ongetwyfel nog onthou van 'n onderhoud wat ons in Julie 2019 met hom gevoer het. Toe het sy party immers - net soos Westland Verstandig en Gemeentebelang Westland - nie ingestem met die koms van 'n Islamitiese skool nie. Ons sal vir hom vrae vra oor die versuim om die Wet te implementeer, asook oor die genoemde skool wat blykbaar in elk geval nou tog 'n feit is.

"Meneer van Koppen. Omdat we in het vorige vraaggesprek al een voorstelrondje hebben gedaan gaan we maar meteen over naar onze eerste vraag. Hoe is het afgelopen met dat tegenhouden van die islamitische Yunus Emre school?"

"Helaas heb ik hier geen goed nieuws! Na 6 jaar pogingen te hebben gedaan om de Islamitische school uit ons mooie Westland te weren is deze daar vorig jaar toch gekomen. Dit ging echt niet zonder slag of stoot. Eerst was er een uitspraak van de Raad van State, daarna kwam de (landelijke) minister ons dwarsliggen en uiteindelijk kwam zelfs de Kroon (Koning) eraan te pas (!) Dit was natuurlijk allemaal zeer uitzonderlijk, maar heeft er helaas wel voor gezorgd dat hij er onder dwang is gekomen. Als LPF Westland zullen we blijven strijden voor ons mooie Westland en als we dus kans zien om het ongedaan te maken, zullen we dat zeker doen!!"

2024 02 06 2"Dan willen we het nu graag hebben over het feit dat de Lokale Politieke Federatie Westland samen met Westland Verstandig, GemeenteBelang Westland, Forum van Democratie en VVD Westland tegen de spreidingswet heeft gestemd. Kunt u vertellen hoe dit debat verliep?"

"Voor ons was het niet eens een spannend debat. Wij hoeven namelijk alleen maar ons hart en ons verstand te laten spreken. Nederland (Westland) is vol en er is géén plek voor nóg méér asielzoekers (!)
Gelukkig denkt een groot gedeelte van de gemeenteraad er hier precies hetzelfde over en ook de argumenten van de 'tegenstanders' waren van tevoren te voorspellen; 'Het is niet netjes wat wij doen, we zijn zogenaamd niet sociaal, we moeten omkijken naar de asielzoeker enz. enz'.
Na het debat over de spreidingswet kwam de stemming over onze motie en deze heeft het met maar liefst 27 stemmen voor en slechts 11 stemmen tegen dus ook gewoon gehaald! Dat betekent dat onze gemeente nu zal moeten gaan verkondigen wat de raad in meerderheid (met ons als initiatiefnemer) heeft uitgesproken; Westland is VOL! "

"Waren er behalve de links-liberalen van Democraten 66, en de socialisten van de Partij van de Arbeid ook nog andere partijen in de raad op tegen en zo ja welke partijen waren dit?"

"Tegen hebben gestemd; D66 (2), GroenLinks (1), PvdA (1), CDA (6) en CU/SGP (1). De linkse partijen dus".

"De SGP staat daar toch meestal wat anders in dan de ChristenUnie. We nemen aan dat deze laatste partij de boventoon voert?"

"Dat is juist gesteld. De CU voert inderdaad de boventoon. Bovendien is de SGP veel kleiner. Ze vormen echter wel samen één partij!"

2024 02 06 3"We vernamen dat de twee reeds eerder genoemde politieke partijen D66 en de PvdA weer de zogenoemde 'racismekaart' trokken. Gaven ze aan waarom ze deze beschuldiging hebben geuit?"

"Het was te bizar voor woorden. De spreker van de PvdA zei dat al onze argumenten niet deugde en dat de VVD deze motie alleen maar had ingediend omdat ze niet gediend waren van 'mensen met een kleurtje'.
Hierop volgde uiteraard gelijk een weerwoord van VVD Westland, want dit sloeg nergens op. Helaas heeft de PvdA zijn woorden niet teruggenomen. Zwak!"

"Uw burgemeester Bouke Arends heeft al voor dat de motie in stemming werd gebracht, verklaard dat die opvang gewoon door moet gaan, en gaat dus in wezen aan het feit voorbij dat de Westlanders er niet op zitten te wachten omdat ze hun eigenheid willen behouden. Heeft hij ná de aanvaarding van die motie al gereageerd?"

"Nee; Bouke kijkt wel uit.... haha. Bouke zal moeten accepteren dat de Westlanders een bijzonder volk zijn. Hard werken, sociaal, maar ook RECHT VOOR ZIJN RAAP. We nemen geen blad voor de mond en zeggen wat we denken. Precies zoals LPF Westland dat ook doet".

"Er zijn nu al gemeenten die zwart-op-wit eisen dat ze azc's eigenhandig kunnen sluiten bij langdurige overlast De gemeenten Moerdijk (provincie Brabant) en Dordrecht (provincie Zuid-Holland) hebben dat onlangs laten vastleggen in nieuwe overeenkomsten met het Centraal Orgaan Asielzoekers. Hoe staat de LPF hier tegenover?"

"Voorlopig staan we er nog zo in dat we helemaal geen AZC willen. Mocht deze er wel komen zou dit zeker een punt zijn wat we kunnen overnemen!"

"Na 11 maanden, en we spreken dus dan van november kan de minister een gebouw confisqueren voor het COA als de gemeente weigert om opvang van asielzoekers te faciliteren. Er is dan sprake van dwang. Bent u van mening dat als er over een paar maanden een rechts kabinet aantreedt, die hele spreidingswet óf versoepeld wordt, meer bepaald dat de scherpe randjes eraf zullen gaan of mogelijk helemaal van tafel gaat?"

"Ik hoop dat laatste. Ik heb er goede hoop op dat er een rechts kabinet komt en dat veel van deze asiel-onzin ons dus uiteindelijk niet bereikt. Toch is het goed (denk ik) dat wij op voorhand alvast onze stem hebben laten horen. Mijn vrouw Susanne vroeg het zich nog hardop af; Dave moet dit nou allemaal; hadden jullie niet gewoon stil kunnen afwachten, maar dat is niet onze aard. Nogmaals: Zeggen wat je denkt en doen wat je zegt! Dat is het motto van LPF Westland en daarom hebben we ons laten horen".

"Zou u afrondend nog iets tegen onze lezers en lezeressen willen zeggen?"

"Als lokale volksvertegenwoordiger ben je gekozen om het zo goed mogelijk te regelen voor de mensen door wie je gekozen bent, waar ook ter wereld. Uiteraard willen we in goede harmonie leven met elkaar en sociaal naar elkaar omzien. Zo doen we dat in Westland ook, al jarenlang. De Westlander is trots op zijn gebied. Als dit gebied dan bedreigd wordt door de instroom van asielzoekers, moet je hier geen genoegen mee nemen, maar vechten voor je leefomgeving, voor je identiteit en voor de samenleving waarvoor je staat. Nu en altijd. Hier en overal op de wereld"

"We willen u hartelijk danken voor dit gesprek en wensen u en de gehele fractie van de LPF heel veel wijsheid toe bij hun belangrijke werk".

"Dankjewel!

Kyk ook by : https://lpfwestland.nl/

 

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie