1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
7037243

Besoekers aanlyn

Ons het 46 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

St Helena projek 200

Teken aan

Afrikaner

EERSTE KORANVERBRANDING IN NEDERLAND DEUR PEGIDA IS ‘N FEIT

MNR. EDWIN WAGENSVELD: "TERWYL EK BY EERDERE POGINGS TWEE KEER AANGEHOU IS IS VOORDAT EK MY PLAN TEN UITVOER KON BRING HET, HET DIE BURGEMEESTER MY NOU TOEGELAAT OM DIE 'HEILIGE' BOEK AAN STUKKE TE SKEUR. HY HET NIE TOEGESTAAN OM HOM IN DIE OPENBAAR TE VERBRAND NIE, SO EK HET DIT TUIS GEDOEN"

Geagte leser,

U sal ongetwyfeld onthou het dat ons op 27 Oktober 2022 berig het oor 'n wettige en 2023 01 30 1aangemelde betoging, wat mnr Edwin Wagensveld op Saterdag 22 Oktober voor die Rotterdamse treinstasie wou hou en daarna die Koran aan die brand wou steek. Meneer is toe net ná enkele minute, nadat hierdie boek van hom afgeneem is, aangehou omdat hy 'n godsdiens beledig sou het. In hierdie vyfde onderhoud sal ons vir hom vrae vra oor die feit dat die burgemeester nou toestemming gegee het om op Sondag 22 Januarie bladsye uit die genoemde boek te skeur en vervolgens te verbrand.


"Meneer Wagensveld, voordat we aanvangen met ons vraaggesprek willen we u vragen hoe het met u gaat sedert ons laatste onderhoud?"

"Dank u voor de vraag, met mij gaat het naar omstandigheden zeer goed. Niet stil gezeten na ons laatste onderhoud, o.a Polen bezocht en deelgenomen aan de Mars in Warschau met ca 100.000 Patriotten op de Nationale feestdag, Begin januari heb ik de Republiek SrpSka en Bosnië bezocht Heb daar oa. in Sarajevo op 9 januari bij de optocht gekeken en ben samen met ca 25 Afghanen van Banja Luka per bus naar Bihać gereisd, waar ik opnieuw migranten in Kamp LIpa bovenop de berg bezocht heb. Waar het vandaag om gaat in het vraaggesprek is dat ik meermaals demonstraties aangemeld heb om de Koran te vernietigen. Bij de eerste drie keer werd ik direct aangehouden, ondertussen heeft het Openbaar Ministerie van Rotterdam laten weten dat bij de eerste aanhouding er geen sprake was van een strafbaar feit".

"Duidelijk. Tijdens dat interview vertelde u ons dat u op 2 november, de dag dat Theo van Gogh vermoord werd, tijdens de herdenking van dit gruwelijke feit ook de Koran wilde verbranden. Is dat nog gelukt?"

"Helaas speelde de gemeente Groningen een soortgelijk spelletje verstoppertje, net zoals gemeenten daarvoor hadden gedaan. Ze wilden geen duidelijke toezeggingen doen over wat wel en niet mocht. Vanuit Amsterdam snel na afloop van de herdenking naar Groningen rijdend, zagen we de kans direct opgepakt te worden niet zitten en besloten we samen lekker bij een restaurantje wat te eten en te drinken.
Bleek achteraf een prima idee omdat we zagen wat er op de locatie in Groningen gebeurde. Moslims en links-extremisten braken door de hekken, bekogelden gemeentemedewerkers en politie met eieren en vuurwerk, en enkele medewerkers die werden aangezien voor leden van Pegida moesten rennen voor hun leven. Zonder dus te ter plekke te verschijnen, werd ons punt over deze achterlijke gewelddadige ideologie duidelijk gemaakt. Maar waar "rechts" in het geval van geweld of vandalisme, terecht in de media en bij de politie zou worden afgerekend op dit buitensporige geweld bleef het nu natuurlijk bij de "verkeerde" daders behalve bij SBS6 stil over wat daar werkelijk was gebeurt. Daarom hebben onze tegenstanders ook zulke enorme problemen met Pegida. Keer op keer drukken we met de vinger op die zere plek en keer op keer maken we duidelijk dat de islam niet in een beschaafd land thuishoort".

 

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/misdaad-112/anti-pegidademonstranten-breken-door-hekken-en-bekogelen-gemeentemedewerkers


2023 01 30 2
"Heeft men u nog verteld waarom u eerst tot twee keer toe werd gearresteerd voordat u uw plan ten uitvoer kon brengen?"
"Ben zelfs drie keer aangehouden sedert afgelopen oktober. Op 22 januari konden we dan eindelijk het plan wel ten uitvoer konden brengen. De eerste keer in Rotterdam waar de Koran al werd afgepakt, ging het om de leus "Mohammed is een Kinderneuker". Ongeveer 3 weken later, maakte het Openbaar Ministerie bekend dat dit niet strafbaar was. Had ook niet anders verwacht, maar in Nederland misbruiken gemeenten/politie regelmatig hun macht om met deze "fake" arrestaties demonstraties te verhinderen. Van de andere twee aanhoudingen in Den Haag heb ik nog niets van het Openbaar Ministerie te horen gekregen, maar het feit dat het nu de laatste keer doorgang mocht vinden zegt eigenlijk ook al meer dan genoeg over die "fake" arrestaties".
"Wanneer ontvang u toestemming om iets in het openbaar met de Koran te mogen doen?"

"Op 12 januari had ik eerst telefonisch contact met iemand van het team dat meldingen van demonstraties verwerkt. Daar werd mij verteld dat de aanmelding die wij in november hadden gedaan positief was beoordeeld. Er zou een brief van de burgemeester bijzitten met nogmaals de nadruk dat verbranden vanwege de APV is verboden, iets wat ons ook bekend was. In de aanmelding hadden wij de Koran als demonstratiemiddel gemeld en ook in het gesprek opnieuw duidelijk verteld wat we daarmee wilden gaan doen. We kregen dus een kennisgeving van de gemeente, wat wij dan toestemming noemen, waarin geen beperkingen werden opgelegd".

"Stond u niet verbaast dat u nu wél toestemming kreeg?"

"Wij waren totaal niet verbaasd. Bij die andere drie demonstraties waar ik werd aangehouden, hadden we deze kennisgeving "toestemming" ook gekregen. Wij hebben al dikwijls laten zien, dat we de Wet Openbare Manifestaties "WOM" zeer goed kennen. Volgens die Wet mag men zich niet met de inhoud bemoeien, zeker niet als het niet om een strafbaar feit gaat. In Nederland mag je volgens de Wet een Koran verbranden,verscheuren, vertrappen etc. Dit dus verbieden bij een demonstratie zou bij een functionerende rechtsstaat geen stand houden bij de rechter. Echter bedienden de burgemeesters met voorbedachte rade en in het geval van Rotterdam blijkbaar ook om politiek lijfsbehoud (in de coalitie zit Erdogans Partij,(DENK) die dreigde bij een doorgaan van de Koran vernietiging deze coalitie uiteen te laten vallen) zich van machtsmisbruik door ineens kort voor aanvang te komen met "mogelijke wanordelijkheden" om de demonstratie te beperken. Er waren in deze havenstad 100 tegenstanders. In Den Haag bedroeg dit aantal de eerste keer ca 30, en de twee laatste keren 0. Allemaal aantallen dus die met een maximale politie inzet makkelijk beheersbaar zouden zijn. Dat is ook de reden dat ik het machtsmisbruik noem, het sloeg nergens op. Bij de tweede aanhouding in Den Haag kwam ook naar voren dat er geen tegenstanders waren".

 "U mocht het niet verbranden maar wel verscheuren. Werd voor deze weigering nog een reden voor gegeven?"


"Het verbranden is volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV ) verboden, dus dit heeft niet specifiek met demonstraties te maken. Eigenlijk is het vanuit dat perspectief bekeken merkwaardiger dat men mij de eerste twee keren in Den Haag verbood überhaupt een Koran bij me te hebben. Deze kreeg ik overigens bij mijn vrijlating direct weer mee. Een uitzondering is Rotterdam want daar heeft de politie mij nog steeds mijn Koran niet teruggegeven. Ze hadden me ook gewoon aan de demonstratie kunnen laten beginnen met Koran, en zodra ik dreigde deze te verbranden mij te waarschuwen en vervolgens aan te houden. Maar ik was op de hoogte van die APV. Ik had dus geen lucifers, aansteker of andere bron bij me om vuur te maken. Verscheuren/vertrappen was toen al het plan om binnen de Wettelijke Bepalingen te blijven. Dat wist men in Rotterdam en ook Den Haag voor de aanhouding. Dit was weer eens de zoveelste poging deze daad te ontmoedigen, al zou men ondertussen moeten weten dat wij volhouders zijn. Een aanhouding en een paar uurtjes in de cel maken allang geen indruk meer".

"In ons korte voorgesprek vertelde u ons dat u naar aanleiding van de video van dat in brand steken behoorlijk wat woedende reacties heeft ontvangen. Men kon zelfs uw telefoonnummer achterhalen waardoor u 800 haatberichten op Whatsapp ontving van islamieten uit Indonesië. Weet u hoe ze achter uw nummer hebben kunnen komen?"


"Ondertussen heb ik al ruim 1400 telefoonnummers vooral uit Indonesië de laatste paar dagen op whatsapp geblokt, maar ook op alle andere sociale media en in mijn mailbox komen uit de hele wereld gewelds- en moorddreigingen van islamitische idioten binnen die precies ons punt waarom deze ideologie moet worden aangepakt onderstrepen en bevestigen. Maar ik wil ook duidelijk maken dat ik heel veel steunbetuigingen krijg uit allerlei landen en dat doet natuurlijk goed, samen met het feit dat het anti-islam sentiment in de wereld enorm aan het groeien is. Heb trouwens geen idee hoe men aan mijn telefoonnummer is gekomen en ook dat van Rasmus Paludan hebben ze blijkbaar kunnen achterhalen. Voor mijn privé contacten heb ik een ander telefoonnummer met enkele apps nummers uit deze landen geblokt en er zodoende weinig last van. Het toont alleen weer eens aan wat voor radicale religieuze gekken we toch hebben bij deze ideologie. Ik weet zeker dat bij het verbranden van een bijbel er bijna geen ophef zou zijn".

"Heeft u nog meer bedreigingen ontvangen en zo ja op welke wijze gebeurde dat?"

"Bedreigingen zijn niets nieuws voor mij want ik leef er al jaren mee. Ik ben hier dus niet van geschrokken of verbaasd over. Mij weerhoud het ook niet om vervolg acties te houden, maar aan de reacties van veel mensen zien we natuurlijk wel dat het ze weerhoud hun mening over de islam publiekelijk te verkondigen. Zelfs de agent die bij de demonstratie was, sprak mij daarna nog aan op het gevaar dat het online plaatsen van de video kon betekenen. Dezer dagen herdenken we de Holocaust en dan hoor je steeds "waarschuwen dat het niet opnieuw gebeurt", In mijn ogen een lege huls en holle frasen als ik het beleid en gedrag van veel mensen zie. We laten namelijk opnieuw toe dat mensen die anders denken, anders geloven en kritiek hebben op de islam met bedreigingen en geweld door islamieten de mond gesnoerd word. Je hoeft het met ons niet eens te zijn en je kunt onze acties zelfs walgelijk vinden maar wij bedreigen niemand en gebruiken geen geweld of vernielen andermans spullen. Het is toch niet normaal dat de Nederlandse ambassadeur in Turkije door moordenaar, genocide ontkenner, IS ondersteuner Erdogan op het matje wordt geroepen voor een demonstratie in Nederland, om te komen uitleggen waarom dat verscheuren is toegestaan en dat men niet wil dat het nogmaals gebeurt. Ik wil ook wijzen op het feit dat er uit allerlei landen persberichten komen waar ministeries afstand nemen van wat er in Den Haag gebeurde. Door wat ik gedaan heb ben ik nu 1 van de 33 personen die woensdag op de Iraanse sanctielijst kwam te staan. Ik mag het land niet meer in en eventuele banktegoeden etc worden afgepakt cq bevroren en er is een verscherpt reisadvies door het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken afgegeven voor Nederlanders die naar Turkije gaan en op 30 januari is de Nederlandse ambassade in dat land gesloten voor publiek wegens dreiging.
Feitelijk is dit wat er gebeurde. Er is een boekje verbrand met daarin teksten die ongeveer 8 miljard mensen die geen moslim zijn tot op het bot kwetsen! Ik zal dus ook in de toekomst met deze bedreigingen moeten leven. Gelukkig heb ik veel steun van familie en vrienden die ook strijdbaar zijn en niet van opgeven weten".

"We maakten in ons vorige interview al een overstap naar Duitsland en wel naar de Bürgerbewegung Pax Europa waar al jarenlang Michael Stürzenberger hoge ogen mee gooit. Op marktpleinen en in voetgangersgebieden in geheel Duitsland laat deze patriottische organisatie van zich horen. Hoe hoog schat u de kans in dat in Nederland ook zoiets dergelijks mogelijk zal zijn?"

"Ik ken Michael Stürzenberger vrij goed sedert 2014. Meermaals hebben we samen op podia in binnen- en buitenland gestaan en ik was in november in Leipzig weer bij een dergelijk event. Ik schat die kans nihil. Reeds jaren geleden is mij gevraagd of we niet konden samenwerken en de flyers etc in het Nederlands vertalen. Ook tijdens het eten na de manifestatie sprak Michael mij er weer op aan, maar behalve dat ik er geen tijd voor heb, zie ik ook dat dit in Nederland helaas geen succes zal zijn. De wetgeving rond "godsdienstbelediging" is niet te vergelijken met Nederland, hier zijn wij al jaren veel openlijker dan in Duitsland het geval is. Michael moet constant het woord "politieke islam" herhalen, anders maakt hij zich strafbaar. Maar ook de verschillen in het optreden van de Politie speelt hierbij een rol. Ik moet gewoon vaststellen dat de Nederlandse Politie "kleuters" zijn als het om het verdedigen van de rechtstaat gaat bij demonstraties. Het is ook niet voorstelbaar dat islamkritiek in de vorm zoals Michael dat doet midden op de Lijnbaan in Rotterdam mogelijk is. Hoogstens dat we dan een andere locatie toegewezen krijgen waar geen contact met "normaal" publiek mogelijk is.
 De moslimgemeenschap zal dit namelijk als een provocatie zien en desnoods geweld gebruiken om zo'n demonstratie te beëindigen en dit weet ik vanwege de vele ervaringen met Pegida demonstraties. In Duitsland is dit anders want daar weten de moslims dat ze een pak slaag krijgen door een overmacht aan politie en een duw door de rechter. In Nederland roepen we "demonstreren" is bijkans heilig", in Duitsland nemen ze dat letterlijk en zal een demonstratie niet worden beperkt wegens 30 of 100 tegendemonstranten".

"In Noorwegen werd vorig jaar juli een Koran eerst verscheurd en daarna liet de initiatiefnemer Lars Thorsen zien hoe dat boek brandde. Niet lang daarna werd hij van de weg gereden. In Zweden werd daags nadat u de koran in brand stak, ook zo'n zelfde exemplaar verbrand door Rasmus Paludan maar gelukkig was er nadien geen sprake van zo'n moordpoging. Denkt u dat dit het begin van een bewustwording is onder gewone burgers die nu eindelijk beseffen dat dit een heel gevaarlijk boek is. zo niet een van de gevaarlijkste boeken ter wereld?"

"Rasmus deed het in Zweden op vrijdag, wij op de zondag erna. Lars Thorsen met wie ik ook in verbinding sta, heeft in de Adventtijd een wekelijkse Koranverbrandingsactie gehouden. Op de eerste Advent begon hij met een koran die brandde , en op de 4de advent zoals ook op de kerstkrans er dan vier kaarsje branden, gingen er tegelijk 4 korans in brand. In beide Scandinavische landen zien we dat er veel meer ruimte is voor Vrijheid van Meningsuiting (VvMU) dan in veel andere EU landen. Zelfs in Zweden is er zeker een bewustwording die onder de bevolking groeit dat we de islam gelijk kunnen stellen met het nationaal socialisme van Hitler. De mensen zien daar - ook kijkend naar Hongarije en andere landen waar maar heel weinig moslim migranten wonen - dat er geen tot weinig islam gerelateerde problemen zijn in het land. Niemand kan meer ontkennen dat waar de islam opduikt, de Vrijheid en Veiligheid verdwijnt!"

"Afrondend: Staan er voor dit jaar nog meer protestacties op stapel?"

 "Die staan zeer zeker op stapel. We hebben net vanochtend een datum en stad bepaald waar de volgende Koran vernietigd gaat worden. Het mag niet zo zijn dat de bedreigingen en het geweld vanuit de moslimgemeenschap en islamitische landen, in ons land gaan bepalen hoever onze Vrijheid van Meningsuiting mag gaan. Dat alleen al is een drijfveer voor ons om met deze acties door te gaan. We verwachten dat vanuit de Overheid, door onze acties te faciliteren, een signaal naar de islamitisch wereld wordt afgegeven dat men hier geen inmenging accepteert".

"Duidelijke taal waar we van harte mee kunnen instemmen. We willen u wederom hartelijk danken voor uw tijd en moeite".

"Ik wil u graag bedanken, dat we ook nu weer ons verhaal met uw lezers en lezeressen kunnen delen ".

Kyk ook by: https://www.youtube.com/watch?v=8psSCycZ_Mk

 

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie