1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
7374809

Besoekers aanlyn

Ons het 29 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

St Helena projek 200

Teken aan

Afrikaner

LANDBOU-MEGANISASIEMAATSKAPPY DE JONG STUUR BRIEF AAN BEWARINGSORGANISASIE OOR HUL HOUDING TEN OPSIGTE VAN DIE STIKSTOF PLANNEN OVERHEID

DIREKTEUR MNR. ACHEL DE JONG: "ONS WEIER OM NOG LANGER TE LEWER AAN 'N ORGANISASIE WAT DIE LANDBOU SEKTOR TEIKEN"

2022 07 07 1Geagte leser. Ons het 'n baie insiggewende onderhoud gehad met mnr. Achel de Jong, die direkteur van 'n meganisasiemaatskappy wat sedert 1996 gevestig is in die Suid-Hollandse dorpie Stolwijk in Krimpenerwaard-munisipaliteit. Die aanleiding van die onderhoud is 'n brief wat meneer de Jong gestuur het aan die bewaringsorganisasie: Het 'Zuid-Hollandse Landschap'. Hierin het hy geskryf dat daar nie meer sake met hulle gedoen sal word nie.. Toe ons op die webwerf van die meganisasiemaatskappy loer sien ons dat die maatskappy Sondae nie oop is nie. Ons sal vir die direkteur o.a. vrae stel oor die brief in kwessie en of daar dalk meer organisasies of stigtinge is waarmee hy nie meer geen sake sal doen nie.

"Meneer de Jong, in de inleiding hebben we al iets over uw bedrijf verteld. Zou u zichzelf willen voorstellen aan onze lezers?"

"Ik ben Achel de Jong, 49 jaar , gelukkig getrouwd en vader van 4 kinderen, en woon en werk op mijn bedrijf in Stolwijk Ben oprichter en eigenaar van Mechanisatiebedrijf ACA de Jong sedert 1994. Wij verkopen, repareren en onderhouden tractoren en landbouwmachines en stalinrichting. Belangrijkste klanten groep de Melkveehouderij en Loonbedrijven".

"Op uw website staat o.a: 'Wij zijn een bedrijf dat zich richt op de mechanisatie van de veeteelt-, akkerbouw- en loonbedrijven en de groensector door middel van verkoop, onderhoud en reparatie van tractoren en machines'. We kunnen dus stellen dat u thuis bent op heel veel gebieden en diverse sectoren bedient. Kunt u wat bedrijven noemen waar u zaken mee doet?"

"Melkveebedrijven, loonbedrijven, grondverzetbedrijven, bedrijven die in de infra- en weg en waterbouw werken, groenvoorzieningsbedrijven, enz.

En we produceren Schuifassen die we door heel Nederland en België verkopen, We zijn tevens Key-dealer voor SAMASZ voor de provincies Noord en Zuid Holland".

"Stel dat u nu in plaats van een correspondent, met een boerenbedrijf van doen heeft. Wat kunt u dan betekenen in de meest ruime zin van het woord?"

"Voornamelijk het leveren van diverse types tractoren en allerhande machines"

"Dan willen we het hebben over de bewuste brief die u op 28 juni aan het Zuid Hollands Landschap stuurde en die er niet om loog. U gaf aan om geen zaken meer te doen met deze stichting omdat deze boeren ernstig benadeelde. We begrepen dat ze in goed vertrouwen land gaven aan die stichting zodat die er weer een stukje natuur van kon maken maar dan toch nog onteigend worden. Is dat juist?"

2022 07 07 2"Nee, niet in goed vertrouwen, de bestemming van stukken land werd veranderd door de overheid (van Landbouw naar Natuur)

Daarna zijn de landerijen aangekocht .en boeren die niet willen verkopen worden onteigend".

"Ze verhuren volgens zeggen onder strenge regels. Wat moeten we daaronder verstaan?"

"Dat betekent bijna geen mest , geen kunstmest, geen chemische onkruidbestrijding, weiden en maaien na bepaalde (late)datums.

Dus zeer extensief gebruik".

"In dit schrijven noemde u ook Kirstin Poot die kennelijk in dienst is van reeds genoemde stichting en erg ongepast gedrag had vertoond tegenover uw klanten. Kunt u hier iets meer over zeggen?"

Zij steunde de minister met haar stikstof plannen en vroeg de minister ook om snelheid te maken met de uitvoering hiervan.

Omdat volgens Kirstin Poot de natuur van ZHL ook te lijden had van de stikstof.

De ZHL heeft alleen gemaakte natuur dat wil zeggen: niet natuurlijk ontstane natuur, gegraven poeltjes, afgraven/afplaggen teeltlaag en het waterpeil omhoog brengen/vernatten.

ze zijn nog amper klaar met inrichten en nu denken al ze dat er achteruitgang van de natuur is. Wat een onzin. En de stikstof plannen houden in dat hier 47 procent van het vee weg moet,

De boeren hebben al 25% van de polder aan ZHL moeten verkopen. Dan blijft er nog maar 28% veehouderij over".

"Kunnen we naar uw mening bij het Zuid Hollands Landschap en soortgelijke organisaties spreken van het 'wiens brood men eet, wiens woord men spreekt?"

"Dat klopt wel, ja".

"Heeft dat Zuid Hollandse Landschap al gereageerd op de brief?"

Nee dat is niet het geval. Wel zijn er andere bedrijven die ook ZHL gaan weigeren".

"Zijn er wellicht meer organisaties of stichtingen waar u geen zaken meer mee wilt doen?"

"Nee hoor verder is iedereen nu welkom".

"Een vraag die ons bezighoudt is de volgende. Moeten de boeren misschien verdwijnen omdat ze niet meer van deze tijd zijn. Met andere woorden: ze passen niet in het woke wereldbeeld van partijen als D66?"

"De“ groene “ politieke partijen zien liever de boeren verdwijnen en vragen zich niet af hoe het verder moet als bijvoorbeeld Nederland niet meer zelfvoorzienend is".

"Dan zouden we graag een ander punt willen aansnijden. Er staat op uw website dat u op zondagen gesloten bent. Is dit een principekwestie?"

"Wij houden de zondagsrust in ere, vanwege ons geloof en ook gewoon voor ons zelf.Het is ook prettig 1 dag niet werken".

"Bent u wellicht ook lid van een politieke partij die de zondagsrust wil handhaven?"

Ik ben geen lid van een partij. De laatste keer heb ik op de Staatkundig Gereformeerde Partij gestemd, De volgende keer waarschijnlijk Boer Burger Beweging of weer SGP".

"Afrondend. Zou u nog iets aan de lezers willen meegeven?"

"Een stukje natuur is mooi en daar moeten we zuinig op zijn, maar het boerenlandschap is ook mooi en broodnodig daar moeten we ook zuinig op zijn, en de een hoeft de ander niet in weg te zitten.

Ik ben van mening dat het stikstof beleid in heel Europa gelijk, voor zowel de boeren als de industrie en de burgers iedereen zijn gelijke % reductie ten doel dient te stellen.

En beleid maken op kloppende cijfers, niet op vage rekenmodellen".

"Hartelijk dank voor uw medewerking".

"Graag gedaan".

Kyk ook asb. by: https://www.acadejong.nl/nl/

 

 

 

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie