1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
7037118

Besoekers aanlyn

Ons het 15 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

St Helena projek 200

Teken aan

Afrikaner

VOORPOST NEDERLAND HOU SUKSESVOLLE PROTESDEMONSTASIE IN AMSTERDAM TEEN DIE PLAASMOORDE

AKSIEVERANTWOORDELIKE MNR. FLORENS VAN DER KOOI: "NA MY SIENING HET EK KAN BEKLEMTOON DAT DIE ONWETTIGE ANC REGIME NIKS DOEN OM HIERDIE WREEDHEID 'N HALT TOE TE ROEP NIE"

2022 07 04 1Op Sondag 29 Mei het 15 lede van Voorpost Nederland met baniere en vlae voor die Tropenmuseum in Amsterdam (provinsie Noord-Holland) gestaan om die aandag te vestig op die tallose moorde wat Suid-Afrika sedert die sogenaamde oorname in 1994 geteister het. Dié plek is spesiaal gekies omdat die sogenaamde Afrika-dag in die gebou gehou is. In hierdie vyfde onderhoud sal ons mnr. Florens van der Kooi, die aksieverantwoordelike van die dag vrae stel oor die verloop van die protesdemonstrasie.

"Meneer van der Kooi. Zoals we in de inleiding al schreven wordt dit alweer het vijfde vraaggesprek wat we met u mogen hebben. Hoe gaat het met u en met Voorpost?"

“Met Voorpost gaat het naar omstandigheden goed. We hebben in 2002 en 2021 veel minder activiteiten en acties gehad. Het was door de strenge maatregelen van de Nederlandse overheid bijna niet mogelijk om iets te organiseren. Wel hebben we achter de schermen gewerkt aan het verstevigen van de organisatie. Een nieuwe webstek, waar mensen meteen lid kunnen worden, een vernieuwde webwinkel, en we zijn erin geslaagd om goede mensen in het bestuur van de vereniging te krijgen waardoor we er nu weer volop tegenaan kunnen gaan. We zien wel dat het mobilisatievermogen wat achterblijft. De twee corona jaren waren stilstand en dat is achteruitgang gebleken.

De Nederlandse overheid is de afgelopen twee jaar enorm agressief in haar optreden geweest tegen de oppositie. Sommige mensen zijn ook een beetje bang geworden om nog actief te zijn tegen de regering."

"Dan willen we het hebben over de demonstratie. Wanneer besloot u om hiermee te beginnen?"

"Dat besloten we toen we werden geweigerd om deel te nemen aan het programma van de Afrikadag. Binnen in het gebouw komen allerlei politiek correcte clubjes en lobbyisten bij elkaar komen om te praten over de situatie in Afrika. Op deze dag wordt één onderwerp stelselmatig stilgezwegen: de Plaasmoorde. Wij mogen niet deelnemen omdat de linkse mensen de Plaasmoorde niet bespreekbaar willen maken. Toen we werden geweigerd, besloten we om een protestmanifestatie te houden voor de deur van het gebouw.”

"Er werd in het gebouw waar u en de andere leden voor stond een zogenoemde Afrikadag gehouden. U stond bewust op die plek. Kunt u de lezers vertellen wat daar plaatsvond?"

"We (Voorpost) hebben groot uitgepakt met onder andere een spandoek “Stop de moorden op blanke boeren” , een foto van de in 2010 vermoorde Willemientjie Potgieter en Prinsenvlaggen en de Vlag van Transvaal. We hebben een heel luide geluidsinstallatie meegenomen en daar kwam muziek uit van Bok van Blerck en volksliederen als Sarie Marais. En ik heb een toespraak gehouden die de lezers in de video kunnen beluisteren".

2022 07 04 2"We mogen wel stellen dat u in uw toespraak Mandela de kwalificatie gaf die hij verdiende door hem klip en klaar een terrorist te noemen. Merkte u dat voorbijgangers of omstanders waardeerden dat eindelijk iemand eens de waarheid sprak over deze 'held?"

“We kregen van een aantal mensen complimenten voor de actie. Anderen mensen hadden kritiek. Ons protest was vooral gericht tegen de Plaasmoorde. Mandela heeft de Plaasmoorde altijd ontkend of gebagatelliseerd. In zijn jonge jaren was hij de leider van de gewapende vleugel van het ANC en daarmee verantwoordelijk voor tal van aanslagen. Ja, een terrorist! Veel mensen weten niet wie Mandela echt was. Ik merk dat bij sommige mensen de ogen open gingen".

"In de video zagen we dat een mevrouw woedend reageerde op de spandoeken en onder andere de Transvaalse en Prinsenvlaggen. Maakte ze duidelijk waarom ze reageerde ‘als door een wesp gestoken?"

“Deze vrouw is een activiste die, verkleed als oude dame, acteerde dat ze uit woede op ons spandoek inreed. Wat wij als demonstranten zagen was dat een cameraman kort daarvoor zich opstelde om deze ‘spontane’ woede te filmen. Niet geheel toevallig kwam dit voorval dezelfde avond op de nationale TV en werd de ‘oude dame’ geprezen om haar ‘heldendaad’."

"U kreeg ook te maken- het lijkt haast wel onvermijdelijk- met Antifa. Hoe is deze poging van hen, om het protest te verstoren, verlopen?"

“Amsterdam is van oudsher een extreemlinks bolwerk. Wij zijn bij Voorpost, mentaal én fysiek, altijd voorbereid op de komst van Antifa. We hoefden onszelf niet te verdedigen, want er was veel politie aanwezig. Uiteindelijk is die hele groep door de politie gearresteerd en hebben ze een 6-tal uren mogen zitten in de cel."

"We begrepen dat de politie ook massaal aanwezig was. Werd er wellicht met ongeregeldheden rekening gehouden?"

“De politie had inlichtingen dat de Antifa zou komen tegen demonstreren. De politie had daarom veel (gehelmde) manschappen en paarden ingezet. De politie heeft tijdens de demonstratie goed werk gedaan".

"Desondanks bent u wel bekogeld met emmers verf!"

“Klopt. We zaten na afloop een drankje en een hapje te doen op een terras in de buurt en toen stopte er een motor. De bijrijder gooide twee emmers witte latexverf over onze tafels. Het was even schrikken, maar niet meer dan dat. Onze mensen zijn veerkrachtig en zullen ook de volgende keer weer present zijn op onze acties voor de Afrikaners. De veerkracht van onze mensen blijkt wel uit het feit dat we goed konden lachen met de witte latex. De man die het meest onder de verf zat zei lachend: “It’s okay to be white”.. Om de sfeer na de aanval te duiden.”

"Heeft u naar aanleiding van de dag nog reacties mogen ontvangen en van welke strekking waren deze zoal?"

"We hebben wisselende reacties gehad. Positieve reacties vooral van Afrikaners, nationalisten en uiteraard van onze eigen leden. Er waren ook enkele mensen die van tevoren hadden gehoord van onze demonstratie en aansloten bij ons.

Negatieve reacties hou je ook altijd. Maar daar trekken we ons niets van aan.”

"Afrondend. Hoe kijkt u persoonlijk terug op de demonstratie?"

"Positief. We hebben ons standpunt duidelijk kunnen maken. Zelfs een aantal linkse mensen die de Afrikadag bezochten hadden begrip voor onze demonstratie nadat ze hoorden over de Plaasmoorde. Daarnaast zijn onze demonstranten sterker geworden door de ervaringen van die dag".

"We danken u wederom voor uw tijd en moeite en wensen u veel succes met toekomstige acties".

"Hartelijk dank. Ons Vir Jou Suid Afrika.”

Kyk ook asb. by:

https://www.youtube.com/watch?v=8r05-2vZFxk

 

https://www.youtube.com/watch?v=-Pop1oKE4vk

 

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie