1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
7661176

Besoekers aanlyn

Ons het 57 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

St Helena projek 200

Teken aan

Afrikaner

REËNBOOGNASIE BAIE BELANGRIKER AS INFORMELE VERSORGER

RAADSLID VAN PURMEREND SE PARTY VIR DIE VRYHEID MNR.ROBIN HEYNEN : "DIE GEMEENTERAAD HET ONS VOORSTEL OM DIE BEDRAG TE VERDUBBEL NA 200 EURO VERWERP"

Geagte leser, Nadat ons op 23 April 'n interessante vraaggesprek gehad het met mev. Nicole 2022 05 19 1Moinat, die Purmerend se faksievoorsitter van die Party vir die Vryheid, het ons nou die genoeë gehad 'n onderhoud te hê met die raadslid mnr. Robin Heynen. Dit was nav. die feit dat aanpassings vir gestremde persone as onbelangrik afgemaak word deur die gemeenteraad. Dit is vreemd dat juis 'n party as die Algemeen Ouderen Verbond (AOV) ook teen hierdie voorstel is.

"Meneer Heynen, zou u zich voordat we aanvangen met het vraaggesprek willen voorstellen aan onze lezers?"

"Mijn naam is Robin Heynen, en ik ben sedert de oprichting van de Purmerendse fractie van de Partij voor de Vrijheid actief met de Purmerendse politiek. Eerst achter de schermen, daarna als commissielid en sinds dit jaar als gemeenteraadslid.
Ik ben 39 lentes jong en ben naast politicus ook ondernemer. Verder ben ik heel trots op mijn gezinnetje en woon ik al bijna mijn gehele leven in Purmerend.".

"U zegt dat u behalve raadslid ook ondernemer bent. Wat ervaart u van de multikulti cq islamisering in uw beroep?"

"Binnen mijn beroepstak waar ik ondernemer in ben heb je gelukkig in principe alleen maar te maken met gezellige mensen die allemaal voor een leuke tijd komen. Daar is iedereen welkom en dat gaat over het algemeen ook erg goed samen.

Wel is de overlast die af en toe binnen ontstaat dikwijls wel in een etnische categorie te plaatsen. Dit is helaas een feit, wat veel mensen graag niet uitgesproken zien worden. Maar als ik naar incidenten in de afgelopen weken bij mij en bij een aantal collega´s alleen al bekijk, is dit toch de enige juiste constatering.
Van Islamisering heb ik binnen mijn beroep weinig last. Dit omdat mijn werkomgeving voor een echte moslim geen plek om te vertoeven is volgens de regels die zij willen volgen".

"Wie zijn er naast mevrouw Moinat en uw persoon nog meer vertegenwoordigd in uw fractie en wat is hun functie?"

"Nicole Moinat is onze fractievoorzitster en tevens mijn collega raadslid. Daarnaast is onze fractie aangevuld met 3 commissieleden. De heren Marcel Tang, Mike Hillegers en Ron Peters".

2022 05 19 2"We zagen de afkorting 'Mr' voor uw naam staan. Kunt u dit nader duiden?"

"Hahahaha, dat is nog vanuit vroeger tijden. Had geen idee dat dat er nog voor stond. Het heeft verder geen spannende betekenis helaas. In het verleden kreeg ik nog wel eens Engelstalige spam in mijn mailbox. Daar werd continu gesproken in de aanhef over mevrouw. Daarom had ik maar Mr. Voor mijn naam gezet. De Engelse afkorting voor meneer".

"Lijkt een beetje op de Afrikaanse afkorting voor meneer (mnr.) Terugkomend op het vorige interview wat we met uw fractievoorzitster Nicole Moinat hadden, willen we u feliciteren dat de reeds genoemde school, eieren voor z'n geld heeft gekozen en de kinderen een volwaardig Paasontbijt heeft aangeboden. Toch blijft de directie erbij dat ze door zullen gaan met hun diversiteit. beleid. Het blijft dus zaak om een stevige vinger aan de pols te houden. Waarom denkt u dat die school vast blijft houden aan de islamisering?"

"Ik denk dat scholen bang zijn voor commentaar. Scholen durven de eigen Nederlandse identiteit niet meer uit te dragen. Waarom weet ik niet, maar het zou mij niks verbazen als geld hierin een belangrijke rol speelt. Wel vind ik het enorm jammer. Wij hoeven ons niet te schamen voor onze tradities en gebruiken. Dat doet geen een land. Alleen Nederland wil weer niemand voor de kop stoten en iedereen die hier is komen wonen tevreden houden. Echter gaat dit altijd maar ten koste van de Nederlandse identiteit en eigenheid".

"Dan willen we het hebben over het in onze ogen niet onredelijke voorstel van uw partij om mantelzorgers een steuntje in de rug te geven dan wel een schouderklopje te geven door het bedrag van 100 euro te verdubbelen naar 200 euro. Waarom gaat de gemeenteraad niet akkoord hiermee?"

"De raad zag geen financiële mogelijkheden hiervoor en was van mening dat een compliment niet in de hoogte van een bedrag zit. Een rare beredenering in mijn ogen. Mantelzorgers zijn hoekstenen van onze samenleving. Die verdienen veel meer dan dat ze nu voor ´waardering´ krijgen. Maar er wordt door deze raad toch met andere ogen naar belang gekeken. Want laatst zagen ze geen problemen om geld over de balk te gooien voor een 'kunstwerk' waar niemand echt op zit te wachten. Dan weet je ook gelijk waar het belang voor onze mantelzorgers zit binnen de partijen die het voor het zeggen hebben.
Overigens zijn wij nu zelf aan het rekenen en kijken waar er nog gaten in de begroting zitten zodat er niet meer om een verhoging heen gegaan kan worden. Wij hebben het dus nog lang niet laten rusten".

"Vreemd is ook dat uitgerekend het Algemeen Ouderen Verbond, waarvan je toch mag verwachten dat deze opkomt voor de oudere Purmerendse burger aanpassingen niet belangrijk vindt. Weet u wat hun beweegreden was dat ze deze motie niet steunden?"

"Het AOV heeft in deze raadsperiode al meerdere keren aangetoond dat zij het pluche belangrijker vinden dan de achterban waar zij voor staan helaas. Naar onze mening steken ze een mes in de rug van hun kiezers. Maar blijkbaar doet een plek in het college dit met de normen en waarden van een partij".

"Hebben andere partijen in de raad wel het voorstel gesteund en zo ja welke waren dat?"

"Als ik het mij goed kan heugen hebben alleen Purmerend Beemster 21 en Forum voor Democratie ons direct in onze motie gesteund en heeft de socialistische PvdA aangeboden met ons naar een manier te zoeken om het financieel toch mogelijk te maken. De andere fracties vonden het een sympathieke motie, maar steunden hem niet".

"Welke aanpassingen zijn voor de Partij voor de Vrijheid belangrijk. Hebben we het dan over trapliften enzovoorts en/of ook over bestrating die geschikt is gemaakt voor blinden en slechtzienden?"

"De PVV is altijd voor toegankelijkheid van alle openbare plekken voor iedereen. Daar zijn goede bestrating, wegen en persoonlijke aanpassingen voor nodig. Daar waar problemen gesignaleerd worden gaan we ook altijd even kijken om een goede inschatting te maken van waar wij ons hard voor moeten gaan maken. Soms kan het namelijk ook zo zijn dat een probleem niet zo verholpen kan worden. Zo zijn er in de binnenstad bijvoorbeeld in onze ogen veel te veel invalidenparkeerplaatsen. Natuurlijk moet iedereen kunnen parkeren. Maar dan ook echt iedereen. Er zijn nu straten waar een persoon zonder beperkingen amper zijn auto kwijt kan. Daar hoort ook een balans in te zijn".

"Aan de andere kant worden projecten en initiatieven die de regenboognatie moeten belichamen wél ondersteunt en zelfs omarmt. Kunnen we stellen dat het een kwestie van prioriteiten stellen is?"

"Purmerend is in onze ogen altijd veel te veel bezig met een imago kweken en het nieuws te halen. Waarom… geen idee. Maar er worden hierdoor inderdaad ook in onze ogen veel meer duiten uitgegeven aan zaken die van veel minder belang zijn. Wij hadden liever gezien dat het geld bijvoorbeeld in het eerder genoemde mantelzorgcompliment gestoken zou worden".

"Vallen onder deze zaken bijvoorbeeld ook een regenboog zebrapad of halal maaltijden propageren of zitten we nu fout?"

"Een zebrapad is een zebrapad. Daar moet je niks raars mee gaan doen om een of andere woke gedachte mee uit te gaan stralen. Dat is regelrecht geld in de sloot gooien. Daarnaast irriteert het mij persoonlijk al enige tijd dat er überhaupt zo gepropageerd wordt met betrekking tot het eten. Iedereen wordt al die vega toestanden door de maag geduwd, maar niemand die daar echt om gevraagd wordt. Een ieder moet lekker vrij zijn om te eten wat zij willen. We zijn helaas in een tijd beland waar iedereen zich maar verongelijkt of benadeeld moet voelen en zich in een groepje moet scharen. Wees gewoon jezelf, dan doe je al raar genoeg leerde ik vroeger altijd. En dat geldt voor mij nog steeds".

"Helder. Dan willen we het even over iets anders hebben. Op 6 mei werd op diverse plekken in Nederland herdacht dat dhr. Pim Fortuyn in 2002 vermoord werd. Tijdens zijn leven wees hij herhaaldelijk op de zogenaamde no-go areas, wiens bestaan door de zittende politieke macht toen hevig werd ontkend. Zijn er in uw stad ook zulke gebieden?"

"In onze stad zijn geen officiële no/go areas, al is niet elke plek in de nachtelijke uurtjes even veilig als dat het zou moeten. En helaas zijn er ook buurten waar je als eenling of als vrouw ook liever niet alleen loopt. Maar echte no/go area´s zijn er gelukkig niet en zullen er als het aan ons ligt ook niet gaan komen".

"We ronden af en wensen alle mensen in uw fractie Gods rijke zegen en veel wijsheid bij uw belangrijke werk?"

" Dank u wel en heel graag gedaan".

Kyk ook asb. by: https://www.pvvpurmerend.com/

 

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie