1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6867467

Besoekers aanlyn

Ons het 17 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

St Helena projek 200

Teken aan

Afrikaner

PARTY VIR WEERT – 3 JAAR OUD

logo pvWPARTY VIR WEERT BESTAAN OP DINSDAG 14 AUGUSTUS 3 JAAR

MNR THEO SMOLENAERS: 'DIT WAS BLOOT 'N NOODSAAK DAT DIE PARTY SO OPGERIG IS".

Ons het 'n insiggewende vraaggesprek gehad met mnr. Theo Smolenaers, troeteldierwinkelier, oprigter en faksievoorsitter van die Party vir Weert, wat op Vrydag 17 Julie 2015 die idee gekry het om 'n nuwe party te stig. Hy het dit gedoen jare na die moord op mnr. Pim Fortuyn en baseer dit op die gedagtegang van die politikus. Die stad Weert (in dialek Wieërt)  lê in die suidelike Nederlandse provinsie Limburg.

 

"Meneer Smolenaers allereerst onze hartelijke gelukwensen naar aanleiding van het driejarig bestaan van uw partij".

 

"Vriendelijk dank".

 

"In de inleiding kwam al naar voren dat u mede naar aanleiding van de moord op Pim Fortuyn de Partij voor Weert heeft opgericht. Werd u door zijn manier van optreden geïnspireerd?"

 

"ik werd niet alleen  geïnspireerd door zijn optreden, maar vooral zijn ideeën spraken mij aan.

Hij was verfrissend in de politiek, iets wat Nederland nodig had/heeft".

Theo Smolenaers

 

"Kunt u iets over uw partij vertellen aan de lezer?"

 

"Onze partij bestaat uit mensen die net als ik vinden dat het anders kan en anders moet in Weert.

De burger hoort centraal te staan, niet de partijen met in hun kielzog de elite aanhang.

Onze stad Weert willen wij terug geven aan de burger. Dat is een kleine greep uit de dingen die wij willen bereiken. Omdat wij veel meer willen doen dat we hier kunnen vertellen verwijs ik u graag naar onze website".

 

"Uit hoeveel raadsleden bestaat de Partij voor Weert?"

 

"onze partij heeft in maart 2018 voor het eerst meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daar grepen wij op een paar stemmen na mis om een raadszetel in de wacht te slepen. Wij hebben 8 sympathisanten bij onze partij. Wij hebben derhalve helaas geen raadsleden".

 

"Hoe werd er door de gevestigde partijen gereageerd op uw komst en is er sedertdien wat veranderd in de gemeenteraad van Weert?"

 

"In het begin dacht men dat wij een zelfde partij waren als alle anderen. Al snel kwam men erachter dat wij geen jaknikkers zijn, en dat wij anders als de gevestigde orde zijn. Het heeft inmiddels geleid tot een rechtszaak tussen de gemeente Weert en de Partij voor Weert. Het was ons logo wat men aangreep om ons tegen te werken. Het zou teveel op hun logo lijken. Ook de lokale media staat/stond aan hun zijde, en gaf ons bijna geen podium".

 

"De reeds aangehaalde politicus Pim Fortuyn waarschuwde nog voor zijn dood al voor de vijfde colonne. Hoe denkt u over dit fenomeen en wat nog belangrijker is, had hij gelijk?"

 

"hij had groot gelijk dat we onze cultuur en onze waarde beter moeten beschermen. Dat word tot op heden nog steeds niet gedaan.

Dit gaat tot problemen leiden. Ik ben het met hem eens, hij had zeker gelijk".

 

"Hoe is het in uw stad gesteld met die zogenaamde multiculturele samenleving en de daarmee gepaard gaande islamisering?"

 

"Tot op heden zijn er nog geen grote problemen te noemen in Weert. Wel is er in bepaalde wijken de laatste jaren een grotere concentratie buitenlandse mensen komen wonen. Wij zijn voor spreiding van deze mensen, wat ook beter is voor het integratieproces. Mensen zijn vrij in wat voor religie men wil bedrijven, zo lang ónze wet en ónze normen en waarden op de eerste plek blijven staan".

 

"Vormen de komst van AZC's ook een bedreiging voor het Limburgs en voor Limburg in het bijzonder of valt het allemaal nog wel mee?"

 

"Wij zijn ervoor om de mensen in de AZC's in Nederland geen status te geven en als het veilig moet men terug naar land van herkomst. Zoals dhr. Fortuyn ooit zei, Nederland is geen asielland meer dus opvang in de regio.

Hun manier van leven staat dikwijls haaks op de onze, en dat geeft problemen. Dat is niet goed voor hun en niet voor de mensen die hier wonen. Als men ooit filmpjes ziet van rellen en vandalisme en grootschalige verkrachtingen wat in onze buurlanden gebeurt, kan het zeker ook in Limburg of elders in ons land gebeuren. Dus we moeten wel op onze hoede blijven".

 

"We kunnen ons voorstellen dat u als groot dierenliefhebber de rituele slacht verafschuwd. Vind deze wreedheid ook in Weert plaats?"

 

"Rituele slacht keur ik als dierenliefhebber, maar ook als mens af. Geen dierenleed. Of het in Weert gebeurt zou ik niet kunnen bevestigen".

 

"We nemen aan dat u ook bij de komende gemeenteraadsverkiezingen weer acte de présence zal geven?"

 

"zeer zeker zullen wij dan weer meedoen".

 

"We willen u hartelijk danken voor uw tijd en moeite en wensen u en de uwen het allerbeste".

 

"Ik wil u ook vriendelijk bedanken, en wens u alle goeds"..

 

Kyk ook asb by:  www.partijvoorweert.nl 

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie