1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
7374792

Besoekers aanlyn

Ons het 25 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

St Helena projek 200

Teken aan

Afrikaner

PVV RAADSLID HENDRIK WAKKER. 'NA MY SIENING IS DIT BAIE BELANGRIK DAT ONS EILAND URK, URK KAN BLY". "EK WIL SOWEL GOD AS DIE INWONERS VAN URK DIEN".

 

PVV RAADSLID HENDRIK WAKKER. 'NA MY SIENING IS DIT BAIE BELANGRIK DAT ONS EILAND URK, URK KAN BLY".  

"EK WIL SOWEL GOD AS DIE INWONERS VAN URK DIEN".

 

Ons het 'n insiggewende vraaggesprek gehad met mnr. Hendrik Wakker die raadslid van die Party vir die Vryheid wat in 2018 deur baie Urkers gekies is.Hendrik Wakker 1 Na sy siening is dit baie belangrik dat die eiland Urk sy eie identiteit kan behou. Dis besonder dat Urk die linkse politieke partye kort. Hulle is nie verteenwoordig in die gemeenteraad nie. 

"Meneer Wakker. Zou u vooraleer we met ons vraaggesprek beginnen iets over uzelf kunnen vertellen aan de lezers?"

"Ik ben Hendrik Wakker, ben 21 jaar oud en kom uit Urk. Een voormalig eiland wat nu ingepolderd is door de provincie Flevoland. Ik ben student Bedrijfskunde MER (Management, Economie & Rechten) en gemeenteraadslid voor de Partij Voor de Vrijheid in de Urker gemeenteraad. Ik kerk wekelijks in de Christelijk-Gereformeerde Ichthuskerk op Urk. Ik ben nog niet getrouwd maar ik heb wel een vriendin waar ik al lange tijd mee ga".

"In 2018  werd u door zeer veel eilandbewoners als raadslid gekozen. Hoeveel voorkeursstemmen heeft u in totaal mogen ontvangen"

"Ik heb in totaal 837 stemmen gekregen, dit is 8,1% van alle stemmen. De verkiezingen waren op 21 maart 2018. Het was de eerste keer dat de Partij Voor de Vrijheid mee deed bij de gemeenteraadsverkiezingen op Urk, dus dat we gelijk een zetel in de wacht sleepten was best wel bijzonder. De SGP, de partij die bij de landelijke verkiezingen met 56 procent van de stemmen de grootste was heeft tijdens de gemeenteraadsverkiezingen flink verloren en is van 5 zetels naar 3 zetels gegaan. Een gedeelte van mijn stemmen komt daar vandaan maar ik heb ook veel stemmen gekregen van mensen die een beetje klaar zijn met de gevestigde partijen. Ik heb tevens veel stemmen van jonge mensen gekregen, vanwege mijn wat jonge leeftijd. In de Urker gemeenteraad ben ik met mijn partij een eenmansfractie die ondersteund wordt door meerdere mensen die achter de schermen meewerken".

"In de titel lag al besloten dat u zowel God als de Urkers wil dienen. Hoe geeft u dit nobele streven in de dagelijkse praktijk gestalte?"

"Onze partij is de eerste nieuwe partij in lange tijd op Urk. We hebben eigenlijk de verhoudingen van de zittende partijen een beetje opgeschud. Ik probeer vooral dingen in de gemeenteraadsvergaderingen of commissies aan te dragen die ik vanuit de bevolking te horen krijg. Ik ben vooral verkozen met het idee dat ik er ben voor de Urkers die geen heil meer zien in de zittende partijen; dan moet ik ook naar die burgers luisteren en de zorgen die zij hebben in de raadsvergaderingen aandragen. Ik probeer zo hier en daar ergens de aandacht op te leggen. Als oppositiepartij heb je weinig inspraak om tot concrete veranderingen te komen maar op Urk zijn de coalitiepartijen wel geneigd te luisteren naar je inbreng. Ik moet ook toegeven dat ik voor een nieuwe partij hartelijk ontvangen ben door de andere partijen".

Urk mag dan misschien wel het laatste rechts-christelijke bolwerk zijn in Nederland maar ook hier slaat de versofting toe. De mensen moeten inzien dat de Islam het grootste gevaar is voor het christendom en onze Urker cultuur. Onze cultuur, en dan bedoel ik vooral de Urker rechts-christelijke cultuur, is onverenigbaar met die achterlijke cultuur die aan de Islam verbonden is. Islamieten zijn hier om onze cultuur en onze religie kapot te maken. In elk land waarin zij demografisch de overhand krijgen zijn Christenen en Joden minderwaardige burgers en worden zij behandeld als vuil, voor zover zij in leven gelaten worden".

"In veel steden zijn huizen van PVV kandidaten beklad. Heeft u van zulke praktijken in uw woonplaats vernomen?"

"Nee, dat is in mijn woonplaats gelukkig niet aan de orde. Elders in het land wel maar hier kijkt men wel uit dit te doen. Op Urk wordt de Partij Voor de Vrijheid over het algemeen gewoon gerespecteerd en er wonen hier geen mensen die zo laag zijn om andermans eigendommen te bekladden enkel omdat diegene een andere politieke voorkeur heeft. Ik heb tijdens de reeks incidenten van afgelopen week, waarover ik verderop in het vraaggesprek nader zal ingaan,  wel even mijn PVV posters van mijn raam afgehaald, gewoon uit voorzorg aangezien er veel islamieten naar Urk dreigden te komen. Het enige wat me nog wel eens overkomt is dat een groepje Marokkanen me intimideert maar ik ben niet zo bang uitgevallen dus daar ga ik geen al te groot probleem van maken".

"Kunnen mensen die een poster van de Partij voor de Vrijheid voor hun raam willen hangen dit met een gerust hart doen?"

"Jazeker, dit kan op Urk gewoon. Het enige wat er zou kunnen gebeuren is dat een bekende je vraagt waarom je niet op een christelijke partij stemt maar op de PVV. Zoals eerder aangegeven heb ik wel mijn posters weggepakt tijdens ongeregeldheden en dat zullen anderen die dergelijke posters hadden hangen misschien ook gedaan hebben. Over het algemeen kan men hier echter gewoon PVV posters voor het raam hangen aangezien de sociale controle op Urk hoog is. Als er onraad is dan wordt dit snel gemeld zodat er niks gebeurt".

"Vertaald zich dit wellicht ook in het feit dat de Urkers altijd achter de Afrikaners hebben gestaan en dit nog doen?"

"Een gedeelte van de Urkers voelt zich zeker verbonden met de Afrikaners. Vroeger hadden we hier de Urker broederschap, een organisatie die zich inzette voor Afrikaner belangen. Helaas is dit al zo lang geleden dat, voor zover mij bekend is, alle mensen die hier aan verbonden waren reeds overleden zijn. Heden ten dage hebben een aantal Urkers nog familie in Suid-Afrika en wonen er zelfs een aantal Afrikaners op Urk. Deze zijn terug gekeerd naar Nederland en zijn op het voormalige eiland terecht gekomen. Urker vrienden van mij helpen deze mensen om hier een plek te krijgen. Ook wordt één van de grootste online belangengroepen van Europa, die bijvoorbeeld aandacht besteed aan de blanke genocide die plaats vindt in Suid-Afrika, gerund door een goede Urker vriend van mij.

Misschien nog aardig om te melden dat de enige niet-christelijke partij die ooit in de Urker gemeenteraad zat, Binding Rechts, een sterke band had met de Afrikaner bevolking. Deze partij kwam in 1970 in onze gemeenteraad met 2 zetels maar hield dit maar 4 jaar vol. Pas in 2018 kwam er weer een niet-christelijke partij in de raad, namelijk de PVV".

"Wat kan de jeugd op Urk van u verwachten en mogelijk heeft u sedert uw aantreden al zaken kunnen realiseren?"

"Het is als oppositiepartij moeilijk om iets concreets te bereiken wat echt op naam van mijn partij geschreven kan worden. Het zijn vooral kleine dingetjes die ik kan aandragen als toevoeging op het coalitiebeleid en hier wordt in onze gemeenteraad ook wel serieus naar geluisterd. Mijn inbreng wordt niet afgewezen omdat deze vanuit de PVV komt, waar dit landelijk nog wel eens het geval is.

Bij het lezen van stukken die in de commissies of raadsvergaderingen besproken gaan worden probeer ik altijd de overtuiging van mijn achterban mee te nemen. Zo is de mening die ik ventileer in de commissies of raadsvergaderingen altijd gestoeld op de mening van mijn achterban.

Voor de rest is het vooral zaak eerlijk te zijn tegen de jeugd, geen achterkamertjespolitiek maar gewoon zeggen wat je denkt en duidelijk laten weten wat je wel en niet kan betekenen als oppositiepartij".

"In steeds meer gemeenteraden storen linkse partijen zoals de Partij van de Arbeid, Democraten 66 en Groen Links zich aan het ambtsgebed en ze schromen dan niet om dit ongenoegen met veel misbaar kenbaar te maken. Daar in uw gemeenteraad deze socialisten en links democraten ontbreken nemen we aan dat dit protest bij u niet aan de orde is?"

"Als er één gemeente in Nederland is waar het ambtsgebed past is het Urk wel. Alle raadsleden, van alle partijen, zijn christelijk. Alle partijen in onze raad hebben een christelijke grondslag, behalve de PVV maar ook bij mijn partij is iedereen christelijk. Er bestaat bij ons niet eens discussie over, het hoort er gewoon bij. Bij speciale gelegenheden zoals de laatste raadsvergadering leest de burgemeester ook een stukje uit de bijbel. Onze raadsvergaderingen openen we door gebed, dit doet de burgemeester, maar sluiten we ook met gebed, dit doen de raadsleden zelf om de beurt.hendrik wakker in kostuum

Dat die socialisten en links-democraten zich storen aan het ambtsgebed is natuurlijk ontzettend hypocriet aangezien zij zich in principe wél onderwerpen aan de Islam en alles maar doen om de islamieten te vriend te houden maar de Christenen vooral zien als mensen die nog in de steentijd leven. Sommige partijen gaan zelfs zo ver dat ze moskeeën bezoeken en campagne advertenties in het Turks plaatsen. Ook zogenaamd christelijke partijen zoals het CDA doen hier net zo hard aan mee. De Christendemocraten zijn verworden tot centrumdemocraten en waaien met alle winden mee zolang ze hun stemmen maar krijgen. Ook de ChristenUnie is zo’n partij die haast op GroenLinks in een christelijk jasje begint te lijken en net zo hard mee doet aan de onderwerping van ons volk aan de Islam. Gelukkig is er op Urk een kentering gaande en gaan er nu steeds meer stemmen richting de partijen die euro -kritisch, islam- kritisch en voor het behoud van onze Nederlandse cultuur zijn zoals de SGP, de PVV en Forum voor Democratie".

"Terwijl in met name de grote steden heuse no-go area's zijn ontstaan, en we noemen dan alleen al de Haagse Schilderswijk en de Rotterdamse Afrikanerwijk en het Haarlemse Schalkwijk en Parkwijk lijkt deze kwalijke ontwikkeling vooralsnog aan Urk voorbij te gaan. Heeft dit misschien te maken met de grote saamhorigheid van de eilandbewoners?"

"De saamhorigheid en de nuchtere en harde instelling van het grootste deel van de Urkers heeft hier zeker mee te maken. Ik zie echter wel dat de binnenkomst van islamieten ook ons niet voorbij gaat, ook wij moeten verplicht een aantal statushouders per jaar opnemen. Dit zijn vooral Somaliërs en Eritreeërs die misschien wel nog verder van onze cultuur afstaan dan Turken en Marokkanen. Daar zie ik echt wel een groot gevaar in. Een groot deel van de Marokkanen en Turken op Urk wonen hier over het algemeen al jaren en daar hebben we weinig last van maar uiteraard zitten er altijd rotte appels tussen, ook op Urk. Het is hier gelukkig nog wel zo dat zelfs ik veilig door de straten kan lopen waar meerdere islamitische gezinnen wonen. Dat de mensen hier als Christen zijnde veilig over straat kunnen of in de kerk kunnen zitten wil ik graag zo houden en daar ga ik de komende jaren mijn best voor doen".

"Op 20 maart vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats, Samen met de heren Jan Wakker en Jan Meindert Keuter heeft u zich kandidaat gesteld. Hoe schat u de kansen in?"

"Ik kan er eigenlijk geen pijl op trekken. Aan de ene kant denk ik dat door de verrechtsing op Urk er wel meer stemmen vanuit Urk op de PVV gaan komen maar hoe dit zal zijn vanuit de rest van de provincie durf ik niet te zeggen. We hebben ook concurrentie van Forum voor Democratie die hoog in de peilingen staat. Ik durf dus echt niet te zeggen of we gaan groeien als partij zijnde in de Provinciale Staten. Jan Meindert Keuter zal vast wel een zetel bemachtigen vanwege zijn plek op de lijst. Of Jan Wakker of ik er misschien met voorkeursstemmen in komen durf ik ook niet te zeggen. Het is altijd spannend, elke verkiezingen weer. We gaan het zien op 20 maart".

"Helder. Dan zouden we het even over de actualiteit willen hebben en wel over maandagavond 11 maart jongstleden toen een groep Urker jeugd een huis van een Marokkaan binnenviel die een meisje ernstig bedreigt scheen te hebben. De politie moest de orde handhaven om verdere escalatie te voorkomen. Ons is bekend dat er regelmatig Urker jongeren mishandeld of belaagd worden door moslims van Turkse of Marokkaanse komaf.  Houdt een en ander verband hiermee?"

"Dat er Urker jongeren mishandeld worden door islamieten van Turkse of Marokkaanse komaf is niet het geval. Dat laten Urkers niet toe. Dat heeft Urk de afgelopen week wel laten zien. Een jongen van Marokkaanse komaf heeft iets gezegd over een vriendin van een Urker jongen en deze hebben elkaar vervolgens uitgedaagd dit op te lossen door het uit te vechten. De Marokkaanse jongen kwam niet opdagen waarna de Urker jongens naar de woning van de Marokkaanse jongen getrokken zijn en daar klappen uitgedeeld hebben aan de jongen maar ook aan de moeder die tussenbeide kwam. Die avond moest de politie de groep van 100 jongeren uit elkaar drijven met de wapenstok en politiehonden. Dit is in de daarop volgende dagen helemaal ontspoord doordat de media olie op het vuur gooide door de vechtpartij met racistische motieven te bestempelen. Hierdoor ontstond er een tweekampenstrijd en dreigden Marokkanen uit het hele land naar Urk te komen om het hier uit te vechten. De jongeren hebben vervolgens gezegd van kom maar op, we zijn niet bang voor jullie. De politie wil echter een tweede escalatie voorkomen en heeft alle toegangswegen naar Urk afgesloten en alleen mensen die hier wonen mogen het dorp in en uit. Uiteindelijk zijn er een hoop Marokkanen deze week naar Urk gekomen maar deze zijn vooral geweerd door de politie en degenen die wel binnen kwamen vertrokken weer met de staart tussen de benen.

Laat dit duidelijk zijn. Iedereen is welkom op Urk, behalve als je aan een van ons komt. We maken het hier wel vaker mee. Jaren geleden was er een ruzie tussen Turken die hier een shoarmazaak runden en Urkers. Dit is omgeslagen in een grootschalige vechtpartij. De Turken hebben toen eieren voor hun geld gekozen en zijn van Urk af vertrokken. Het heeft eigenlijk weinig te maken met afkomst, het is vooral de manier waarop je je gedraagt en aangezien de kans op afwijkend gedrag bij allochtonen groter is dan bij de Urkers is dit vrij gemakkelijk te verklaren. Als je je aanpast aan onze waarden en normen en onze religieuze overtuiging respecteert ben je welkom, ook als je hier niet geboren en getogen bent. Het is echter wel zo dat iedereen die van buitenaf komt voor altijd een ‘vreemde’ blijft. Een term die niet als beledigend bedoeld is maar om niet-Urkers aan te duiden. We koesteren hier het eigene en we beschermen dat tot op het bot. We zijn solidair en als het er op aan komt trekken we daarin gezamenlijk op. Dit komt voort uit ons eilandgevoel. We zijn een gelovige en zeer hechte gemeenschap. Je moet gewoon niet aan ons komen als niet-Urker zijnde".

Op donderdag 14 maart gooide een linkse columniste op de radio nog wat olie op het vuur door de Urkers te brutaliseren en te betichten van racisme. Ze opperde zelfs dat 'dit rotte stuk van Nederland beter aan de zee kon worden teruggegeven' daarbij doelende op het verleden toen het eiland juist aan de zee was onttrokken. Kortom er werd een portie haat aan de luisteraars gepresenteerd waar de honden geen brood van lusten. Zou deze columniste nu vanwege opruiing vervolgd kunnen worden?"

"Dit zijn we aan het onderzoeken. Honderden Urkers hebben zelf al aangifte gedaan. We laten dit niet zomaar over ons heen komen. Elfie Tromp (de columniste) is een prachtig voorbeeld van het opkomende extreem links in ons land. Zulke naïeve mensen zouden hun ogen moeten openen en moeten stoppen met deze deugterreur, ze zien namelijk niet in dat ze meewerken aan hun eigen ondergang door samen te werken met hun eigen vijand. Dit is uiteindelijk ook het doel van linkse naïeve Gutmenschen: ons volk en onze cultuur ondermijnen en dit goedkoop weggeven aan mensen die een verwerpelijke ideologie aanhangen die gecreëerd is door een pedofiel met waanideeën. Elfie denkt zelfs dat ze zo erg ‘deugt’ dat ze de Urkers zelfvoldaan compleet kan afschrijven en ze de dood toe kan wensen. Als ze ditzelfde over Marokkanen gezegd had dan had ze de dag er na voor de rechtbank gestaan maar als het over Urkers gaat dan mag het allemaal maar en wordt het toegejuicht door heel links Nederland".

Verder, wat ik eigenlijk nog het meest verwerpelijke vind aan dit voorval is dat de NPO dit soort links-extremisten hun boodschap laat verkondigen op de publieke omroep die draait op subsidies die van ons belastinggeld verstrekt worden"..

"We willen afronden en u alle succes wensen. Moge Gods zegen op uw belangrijke werk rusten".

"Graag gedaan, ik heb er met veel plezier aan meegewerkt. Dit is geheeld wederzijds, ik wens de Christenen in Suid-Afrika Gods onmisbare zegen toe. Vooral in een situatie als de uwe is deze onmisbaar".

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie