1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6711846

Besoekers aanlyn

Ons het 23 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

St Helena projek 200

Teken aan

Afrikaner

DEN HAAG MOET DEN HAAG BLY

Karen GerbrandsPARTY VIR DIE VRYHEID SE FAKSIEVOORSITTER MEV. KAREN GERBRANDS "ONS WIL GEEN MOSKEE IN DIE PROTESTANTSE THOMASKERK NIE!"

Vanweë die feit dat die Thomaskerk in die Haagse wyk Leyenburg reeds 2014 nie meer gebruik word vir eredienste nie, en die gebou van die Surinaamse Moslemse vereniging Ahmadiyaa Anjuman Isha'at-e-Islam wat gevestig was in die Paul Krugerlaan te nietig, het die munisipaliteit daardie vereniging op hul winke bedien. Hulle het dit gedoen deur hul te wys op die kerk. Op Woensdag 4 Oktober het die aksiegroep Voorpost geprotesteer en wyksbewoners opgeroep plakate vir hul rame te hang om op hierdie wyse te laat weet dat hulle teen die moskee is.

Ons sal vrae stel aan die faksievoorsitter van die Party vir die Vryheid mevrou Gerbrands oor die islamisering van haar stad Den Haag.

"Mevrouw Gerbrands kunt u de lezers vertellen waarom die vereniging door de gemeente op die leegstaande kerk werd gewezen?"

"Nee, dat kan ik niet en ik vind het te bizar voor woorden. De gemeente beroept zich op een verzoek van de gemeenteraad om kerkgebouwen te behouden voor de stad. Maar wat ons betreft is dat dus niet door er een moskee van te maken. Er zijn nog allerhande andere maatschappelijke functies waar je een leegstaand kerkgebouw voor kunt gebruiken".

"Komen die moskeegangers allemaal uit de wijk Leyenburg?"

"Nee, die moskeegangers komen niet allemaal uit de wijk Leyenburg en al helemaal niet uit de directe omgeving van de Thomaskerk".

"Die vereniging 'Ahmadiyaa Anjuman Isha'at-e-Islam' hield eerst hun  'diensten' in een gebouw aan de Paul Krugerlaan middenin het Transvaalkwartier. Was die behuizing werkelijk te klein geworden?"

 

"Dat zeggen ze, maar dat is moeilijk te controleren".

"Is hier terdege onderzoek naar gedaan door de gemeente?"

 

"Hier is bij mijn weten geen onderzoek naar gedaan door de gemeente".

 

"In de naar Sarel Cillier vernoemde Cillierstraat eveneens gelegen in het Transvaalkwartier, zou er sprake zijn van een verkapte moskee in een boekwinkel. Wat kunt u hierover vertellen?"

 

"Dat is helemaal juist en de gemeente probeert daar een stokje voor te steken. Op vrijdag 19 oktober vindt er een kort geding plaats over deze zaak. De haatimam Fawaz heeft intussen wel al een gebiedsverbod gekregen voor zowel de Schilderswijk als Transvaal. We wachten dus met spanning wat de rechter gaat zeggen over deze illegale moskee!"

 

"Ons vorige vraaggesprek wat dateert uit december 2016 droeg als titel 'Die Haagse Schilderswijk is 'n Sjariawyk'. Kunnen we Leyenburg ook al zo betitelen?"

 

"Nog niet, maar die is wel hard op weg. Je ziet de olievlek van de islamisering zich steeds verder uitbreiden over Den Haag Zuidwest. Ik ben als kind opgegroeid in die wijk en dat was toen een fijne en veilige wijk, waar de islam nog geen voet aan de grond had gekregen. Nu zie je steeds meer de invloed van de islam in het straatbeeld".

 

"We nemen aan dat u vragen heeft gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders?"

 

"Nee, we hebben ervoor gekozen dit landelijk aan te kaarten, dus de heer Geert Wilders heeft vragen gesteld aan de minister van Binnenlandse Zaken".

 

"Hebt u de indruk dat ze uw zorgen serieus nemen of zal het eerder zoiets zijn van 'ach daar heb je de PVV weer'?"

 

"We hebben nog geen antwoorden, maar dat zal ongetwijfeld de strekking worden".

 

"In de inleiding wezen we al op de protestdemonstratie die de actiegroep Voorpost op 4 oktober in Leyenburg heeft gehouden. Is het u bekend of buurtbewoners nu doordrongen zijn van het feit dat elke moskee er één te veel is?"

 

"Dat is zeker doorgedrongen, maar het probleem is dat mensen bang zijn om dat hardop te zeggen. Bang om voor racist uitgemaakt te worden".

 

"Denkt u dat van dit protest een sterk signaal is uitgegaan?"

 

"Ik ben van mening dat van ieder protest een signaal uitgaat".

 

"Verwacht u overlast van die moskee of zullen ze zich eerst nog gedeisd houden?"

 

"Ze zullen zich eerst nog gedeisd houden, maar je kan erop wachten. Overlast door de bezoekers van de moskee en het wachten is op het aanvragen van een bouwvergunning voor aanpassing van het gebouw met koepels en minaretten".

 

"Je leest wel eens dat die islamisering mede het gevolg is van de Godsverlating en dat waar God verdwijnt , allah verschijnt een voldongen feit is. Wat is uw mening hierover?"

 

"Ik zie de islam niet als een godsdienst maar een ideologie, een totalitaire machtsideologie die uit is op totale overheersing. Allah verschijnt omdat wij dat in dit land, in deze stad toelaten. Totdat het te laat is".

 

"Wederom willen we u hartelijk danken voor uw tijd en we wensen u alle succes om de islamisering in uw stad te bestrijden".

 

"Het genoegen was aan mijn kant".

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie