1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6712001

Besoekers aanlyn

Ons het 31 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

St Helena projek 200

Teken aan

Afrikaner

STAATKUNDIGE GEREFORMEERDE PARTY – JEUGAFDELING SE PLAKKAAT VEROORSAAK BOHAAI

is de islam een bedreiging voor nederland posterMNR. DE NOOIJER: "DIE ENIGSTE DOEL WAT ONS BEOOG IS 'N DISKUSSIE OOR DIE ISLAMIDEOLOGIE".

Op Maandag 8 Mei het die SGP jeug afdeling Elburg -Oldenbroek 'n plakkaat vertoon waar deelnemers genooi word na 'n diskussie aand op 23 Junie met as onderwerp: 'Is de Islam een bedreiging voor Nederland? Daar was al vinnig kritiek op hierdie plakkaat en daar word beskuldigings geuiter dat die jeug afdeling Moslems stigmatiseer. Ons sal voorsitter mnr. Tom de Nooijer vrae stel oor die bohaai:


"Meneer de Nooijer begrijpt u al die ophef om die poster?"

tom de nooijer"Er is over verschillende zaken ophef ontstaan. De belangrijkste twee zijn de poster en het onderwerp van de avond. Als ik kijk naar de ophef over de poster, begrijp ik deze niet. De bom die op de poster te zien is, refereert uiteraard naar de aanslagen die uit naam van de islam worden gepleegd. De vraag is dan: heeft dat met de islam te maken? Daar willen we het dus onder andere die avond over hebben. Als lokale politieke commissie zijn we daarin neutraal. We organiseren slechts de avond, we nemen als commissie daar geen stelling in. Daar gaat SGP-jongeren landelijk over. Zij zetten de politieke lijnen uit".

"Wanneer en door wie werd deze bedacht?"

"Onze posters worden door Commissie Communicatie ontworpen en gemaakt. Dit is een landelijke commissie van SGP-jongeren. De betreffende flyer hebben we twee weken geleden gekregen".

"Er brak een storm van protest uit nadat de uitnodiging op internet werd geplaatst. Van wie kwam dit en waar viel men over?"

"Zoals gezegd waren er dus voornamelijk twee zaken waar mensen over vielen. Dit gebeurde op zondag. Het kwam in een grote kring van mensen op twitter terecht die hierover verontwaardigd waren. Toen het maandag landelijk in het nieuws kwam, zag je juist overwegend positieve reacties. Mensen gaven aan dat ze het gedurfd, moedig en hard nodig vonden dat we over dit onderwerp een avond organiseren".

"Zou u een tipje kunnen oplichten van wat er aan bod kan komen op die thema avond?"

"Dat kan ik zeker doen. Na de opening zal Kees van der Staaij als gastspreker een speech geven over dit onderwerp, waarna we met elkaar het gesprek zullen aangaan".

"Men zegt wel eens dat negatieve aandacht, óók aandacht is. Merkt u aan het aantal aanmeldingen voor de avond dat al die ophef positief heeft gewerkt?"
sgp jongeren logo elburg oldenbroek"We werken niet met een aanmeldformulier. Iedereen kan die avond gewoon komen, zonder zich dus op voorhand aan te melden. Wel is het zo dat ik al van velen heb gehoord dat ze graag willen komen. Ook zien we dat op Facebook al veel mensen bij het evenement hebben aangegeven te willen komen. We verwachten dus een opkomst die hoger zal zijn dan gemiddeld op onze avonden bij SGP-jongeren Elburg/Oldebroek".

"Om nog even op die poster terug te komen. U vertelde ons dat deze veranderd is. Betekent dit dat deze ingrijpend gewijzigd is?"

"De nieuwe poster is inmiddels bekend en gedeeld op onze kanalen. Het enige wat daaraan veranderd is, is dat de bom is vervangen door een moskee. We hebben op deze nieuwe posters geen reacties gehad".

"Is dit gedaan vanwege de kritiek?"

"Uiteraard. We werden vanwege de poster uitgemaakt voor onder andere moslimhaters en NSB 'ers. Ook twitterde een lokaal politicus uit mijn gemeente dat de poster bij hem een 'gele ster sfeer' opriep. Dit soort reacties zijn compleet belachelijk en slaan uiteraard helemaal nergens op. Het geeft aan hoe het politiek correcte kamp in elkaar steekt. Ze willen helemaal niet dat we het überhaupt over deze zaken hebben, en gaan daarom verschrikkelijke 'godwins' maken die volstrekt onterecht zijn. We hebben echter geen afstand genomen van de vorige poster, maar slechts vanwege de ophef een nieuwe poster gemaakt. Dit hebben we gedaan omdat we niet willen provoceren. We willen juist een inhoudelijke avond hebben over dit onderwerp. Dat betekent niet dat de inhoud op de avond zelf zal veranderen. We zullen het nog steeds over dezelfde centrale vraag gaan hebben".


"We danken u hartelijk voor dit vraaggesprek en wensen u Gods zegen op uw belangrijke werk".

"Graag gedaan. Ik wens u ook Gods onmisbare zegen toe in uw werk!"

 

 

Kyk ook asb. by: https://www.facebook.com/events/427617877595037/

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie