1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
5916217

Besoekers aanlyn

Ons het 44 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

 

jacob zuma sing shoot the boer

 

Teken aan

Banier 3

Media

EK SAL MY LAND BLY VERDEDIG!

filip en gabyMEV. DEPAUW: "VLAAMS BELANG IS DIE ENIGSTE POLITIEKE PARTY WAT VIR VLAANDERE VEG".

Op 3 Augustus 2011 het ons 'n artikel gepubliseer oor mev. Gaby Depauw wat toe sedert 2005 raadslid was in die munisipaliteit van Burcht-Zwijndrecht. Dalk kan u nog herinner dat sy via Facebook geteiken was net om die feit dat sy Vlaams Belang lid was. Tans sal ons haar vrae vra oor haar tyd by Vlaams Blok en later by Vlaams Belang.

 

"Mevrouw Depauw allereerst hoe gaat het nu met u sedert ons laatste vraaggesprek?"

"Wel het gaat best goed ,nog even gedreven door het grote ideaal.:) Dezelfde strijd gaat voort ,alles voor een vrij en onafhankelijk Vlaanderen.En uiteraard blijft EIGEN VOLK EERST mijn credo".

"Dan zal het de lezer interesseren hoe u uw loopbaan bij eerst het Vlaams Blok en later het Vlaams Belang is verlopen. Kunt u ons iets van die begintijd vertellen?"

"Toen ik 16 was liep ik voorbij een toenmalig Vlaams Blok kantoor ( nu is het een Vlaams Belang kantoor) en dacht ik laat me lid maken.Toen ik aan het bureau zat om mijn lidkaart in ontvangst te nemen vroeg Xavier Buisseret ( de leider van het toenmalige Jongeren Aktief) me of ik interesse had om bij het Jongeren Aktief te komen als militant.En óf ik daar zin in had!

Nog die zelfde zondag liep ik al mee in een betoging in Voeren. Goede tijden ...mijmerend...Weet u het was de beste militantengroep die het toenmalige Vlaams Blok had en een voorloper van de Vlaams Blok jongeren.Niets was ons teveel. Stuk voor stuk idealistische jonge mensen die streden voor de goede zaak. Plakken,colporteren,propagandadienst,ordedienst enz enz....".

"Wat lag er aan ten grondslag dat u zich bij Vlaams Blok vervoegde. Was er een directe aanleiding?"

"Wel ik was al jong geïnteresseerd in politiek,ik wist dat België' vierkant draaide,dat de Vlaming geminacht werd en dat onze (taal) eisen aan de kant geschoven werden en dat al zolang deze onzalige staat bestaat".

"Op de foto zien we u met een nog zeer jonge Filip Dewinter staan. Weet u nog ongeveer van wanneer die foto is?"

"Ja ,deze is getrokken toen ik nog niet lang in het Jongeren Aktief zat,We hadden ook een toog en zaaltje aan ons kantoor en daar verzamelden de kopstukken zich voor vergaderingen en des meer,ook om met de gewone man en vrouw in de straat kennis te maken. Toen ik de eerste keer met Filip Dewinter kennis maakte was ik eerst verlegen ( stel je voor) om met ( voor mij toen en nu nog) een gedreven leider kennis te maken.Iemand zei me toen 'kom Gaby ga es op de foto met uw favoriet', en ik ben oprecht blij dat ik deze nog heb na al die jaren :)"

"Uit wat voor politiek nest komt u. Met andere woorden was het vanzelfsprekend dat u bij het Vlaams Blok terecht kwam?"

Wel mijn vader is een flamingant voor de rest heeft er zich nooit iemand in onze familie politiek ingezet. Het was uit eigen beweging dat ik mij aansloot bij het Vlaams Blok en daar nu nog steeds deel van uitmaak,al is het nu Vlaams Belang.

Ik mis die tijden wel. Het was radicaler er mocht meer. De zogenoemde antiracisme wetten -ik noem ze liever de muilkorf wetten- bestonden nog niet.Er waren meer betogingen,meetings en andere activiteiten".

"Zou u iets met de lezer willen delen over dat allereerste begin. Nam u bijvoorbeeld deel aan protestdemonstraties of zette u zich op andere gebieden in?"

"Ik deed aan tal van protestacties mee en aan allerhande betogingen.Ik noem alleen maar : voor Zuid-Afrika, tegen abortus,het befaamde 70 punten programma dat me na aan het hart lag en nóg ligt enz enz ,de vreemdelingenpolitiek in het algemeen. Meer dan 30 jaar later is het er niet op verbetert en moeten we op straat blijven komen Ik heb het grootste respect voor mensen die zich inzetten voor een ideaal hoe groot de tegenkanting ook is.Standvastigheid, een rotsvast vertrouwen moet men hebben als men zich inzet voor een bepaalde zaak anders hou je het al die jaren niet vol".

"Herinnerd u zich misschien nog anekdotes?"

"Teveel om op te noemen maar die houden we liever geheim haha...".

"Zetelt u thans nog in de gemeenteraad van Burcht-Zwijndrecht?"

"Nee sedert de laatste verkiezingen in 2012 maak ik geen deel meer uit van de gemeenteraad".

"Was het uw eigen keuze om eruit te stappen?"

"Neen de kiezer beslist. Ik stond derde en er waren er twee herverkozen,de N-VA is deze keer met de pluimen gaan lopen maar ook dat blijft niet duren. :)"

"Hoe ging het er daar toe. We vragen dit omdat bekend is dat een Vlaams Belang lid dikwijls met de nek wordt aangekeken of nog erger. Hoe werd u behandeld?"

"Een burgemeester die je weigert de hand te schudden,punten die je aanbrengt die terzijde worden geschoven en na een tijdje door een andere partij worden aangebracht hetzij wat gewijzigd maar niet met verbetering,en dan werden die punten wel aangenomen.Zo een kinderachtige dingen gebeuren helaas nog in deze tijd.Je mag nog zo gelijk hebben je word telkens door dat beruchte cordon uitgesloten.Het is een schande naar mijn mening want elke stem die naar het Vlaams Belang gaat is een persoon die je vertegenwoordigd en dat vergeet de tegenpartij liever.Ik zat met een paar goede medestanders in onze rangen. Opgeven is er uiteraard nooit bij".

"Wat doet u op dit ogenblik om Vlaanderen te blijven verdedigen?"

"Ik ben lid van het Vlaams Belang en andere Vlaams nationalistische organisaties en telkens er iets te doen is ben ik van de partij.. Je kan uiteraard steeds mee doen maar niet overal tegelijk zijn".

"In de titel ligt al besloten dat u een strijdbare vrouw bent en daarom deze vraag: hoe zou de islamisering volgens u tot staan kunnen worden gebracht?"

"Ik ben van mening dat je moet durven en doen.Je moet gewoon eisen stellen en wetten laten naleven.Een harde houding durven aannemen zonder je te laten meetrekken in zogenoemde emo politiek.Men speelt als het ware op het gemoed in om toch maar zo'n 'arme' vluchteling toe te laten.

Het gaat de verkeerde kant op dat ziet zelfs een blinde.En dat allemaal dankzij mensen die het hoofd in het zand steken en de zaken niet durven benoemen voor wat het is.Echt erg ,het westen gaat zo zijn ondergang tegemoet .Hebben onze voorouders dáár twee wereldoorlogen voor uitgevochten? Hebben ze daar zo voor gewerkt en gewroet? Gastvrij maar niet gek is mijn motto .Meer dan 80% van deze "vluchtelingen" zijn geen echte vluchtelingen en veelal mannen. Lafaards in mijn ogen.Ze kruisen 10 veilige landen door om dan het land eruit te pikken dat het meest gaat opbrengen qua voorzieningen. Daarna zullen ze wel heel de familie laten overkomen.Waarmee zijn we bezig,wat zit hierachter? Genoeg moslimlanden om hun broeders op te nemen toch?Zelfs met flink wat geld achter de hand om ze te helpen moesten ze willen.De vraag is waarom doen ze het niet en als ze het doen wat moet Europa daarvoor neerleggen?

Ik vraag me dat dikwijls af. Is het het grootkapitaal ,goedkope werkkrachten ,de wapenlobby of sturen ze aan op een WO 3.

Het zal helaas onafwendbaar zijn. Zo nemen ze "vredevol" de boel over. Eerst de steden dan de rest.En dan te zeggen dat we al vreemdelingen genoeg hebben die zich niet aanpassen .

Europa staat voor zware tijden het is meer dan vijf na twaalf! Het is nu dat we actie moeten ondernemen en spijkers met koppen moeten slaan!

Waarop wachten ze? Dat het volk het recht in eigen handen gaan nemen?

Ze kunnen dan de schuld weer op rechts steken nadat links de lont aanstak.

Zal het makkelijk gaan? neen. zal het van lange adem zijn?, ja.

De generaties de we verloren zijn in WO 1 en 2 hadden we nu kunnen gebruiken voor we vreemde in eigen land worden.

Zo een groot verlies dat Europeanen elkaar bekampten. Eeuwig zonde. En nu ...het gedacht dat wij ons moeten aanpassen .Je ziet dat al gebeuren met die Zwarte Piet historie en Winterfeest in plaats van Kerstfeest enzovoort.Ach je zou er moedeloos van worden maar we blijven doorgaan koste wat kost.Want een ideaal is niet voor even maar voor gans je leven".

"We danken u wederom voor dit interessante vraaggesprek".

"Graag gedaan hoor".

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie