1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6339889

Besoekers aanlyn

Ons het 36 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

 

jacob zuma sing shoot the boer

 

Teken aan

Media

VERWERP SONDAG OOPSTELLING – MNR. KONIJN

VOORZITTER STICHTING TEGEN VERRUIMING ZONDAGSOPENSTELLING  VERWERPT  PLAN VAN GEMEENTE VOOR UITBREIDING VAN KOOPZONDAGEN.

Namens de landelijke Stichting Tegen Verruiming Zondagsopenstelling welke op 30 Augustus 2010 werd opgericht,maakte de voorzitter meneer Henry Konijn op Donderdag 24 Februari zijn opwachting op het zogenoemde Sprekersplein in het stadhuis van Vlaardingen. (n.s hierdie stad lê in die provinsie Suid-Holland naby die hawestad Rotterdam)

Op haar website(webwerf) mocht de Stichting reeds 33.000 steunbetuigingen ontvangen van zowel bekommerde ondernemers als consumenten

"Het waren eerst een aantal winkeliers uit de Zuid Hollandse stad Zoetermeer die aan de noodrem trokken en ageerden tegen de plannen van vooral de linkse partijen om anders dan nu het geval is het openstellen van winkels aan de gemeenten zélf over te laten" zo verwoord meneer Dammis de Geus de woordvoerder van de Stichting. "Vervolgens bleek dat ook ondernemers  in onder andere plaatsen als Gouda en Waddinxveen ook niet op verruiming zaten te wachten. Naast de ondermijning en uitholling van de Zondagsrust vond men dit ook vanuit menselijk oogpunt een onjuiste en ongewenste ontwikkeling.Een en ander had tot gevolg dat de actie zich over geheel Nederland uitbreidde.

In zijn betoog hield de voorzitter een vurig pleidooi tégen de verruiming van de koopzondagen en sprak hierbij over alle voor- en tegens in deze kwestie.

Hierna kreeg het aanwezige publiek het woord.

Onder de bezoekers waren winkeliers van PvdA huize die meneer Konijn veel verwijten maakten. Het leek wel of ondanks dat de voorzitter niet expliciet de woorden 'christelijk' of  'Zondagsrust'  in de mond had genomen,, velen deden of ze door een wesp gestoken werden.(n.s deur 'n wesp gesteek word sê ons as iemand verontwaardig is)

Er waren zelfs ondernemers die om die reden met een verongelijkt gezicht de zaal uitliepen nadat ze eerst waren uitgevallen tegen meneer Konijn.

Opmerkingen als: "Ik ben ondernemer en bepaal zélf of ik mijn winkel 24 uur open doe of sluit"  en "hebben jullie deze man soms in gehuurd" passeerden de revue. De voorzitter pareerde deze prietpraat op voortreffelijke wijze waarna even later de gemeenteraad van Vlaardingen zich tijdens een commissievergadering in een ander deel van het stadhuis boog over deze verruiming van de koopzondagen. Zo vroeg mev Esther Heijndijk namens de fractie van ChristenUnie/Staatkundig Gereformeerde Partij zich af  "of wel de mening van iedere Vlaardingse winkelier gevraagd was en dus niet slechts die van het Stadshart die op voorhand al vóór de Zondagse openstelling waren (n.s hierdie Stadshartvereniging se siening was dat hulle op Sondag die winkel oop wil hê).

Verder voerde het fractielid aan dat uitbreiding juridisch ook niet kan omdat er wettelijk thans maar 12 Zondagen zijn toegestaan. "Het gaat dan niet aan om daar 18 dagen van te maken" aldus mev Heijndijk."De gemeente moet zich dus conformeren aan de landelijke wetgeving".Verder wilde ze weten hoe de gemeente denkt een en ander te handhaven. "Wie houd er bij welke winkel wél of niet op Zondag geopend is".

Mev Heijndijk vond ook dat er niet gekeken was naar de betekenis die de Zondag voor vele mensen nog heeft. In dat kader stelde ze: "Als die verruiming er zou komen zou dat ook de 2e Kerkdienst kunnen verstoren". Het fractielid kreeg verrassend genoeg steun van twee linkse fracties in de raad te weten Groen Links en de Socialistische Partij, al maakten  zij anders dan de CU/SGP fractie daarbij een andere afweging. Zij vreesden dat kleine winkeliers met weinig personeel het niet zouden bolwerken mocht de verruiming een feit worden.

Hieronder laten wij het volledige pleidooi voor handhaving van de bestaande Zondagsregeling volgen:

http://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=12e636a3e6d79c61&mt=application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document&url=http://mail.google.com/mail/?ui%3D2%26ik%3D8dcbec4a3d%26view%3Datt%26th%3D12e636a3e6d79c61%26attid%3D0.1%26disp%3Dattd%26zw&sig=AHIEtbTzJq-KdB07PQwCbgnCCo-Y0MPLLQ&pli=1

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie