1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6137773

Besoekers aanlyn

Ons het 61 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

 

jacob zuma sing shoot the boer

 

Teken aan

Afrikaner

EINDHOVEN WYK NIE VIR KULTUURBARBARE NIE

MNR. JOHN VAN DE VORST DIE WOORDVOERDER VAN DIE ORGANISASIE 'EINDHOVEN HANDHAAF ZWARTE PIET': "ONS STREWE IS OM DIE SINTERKLAASTRADISIE TE BLY ONDERSTEUN"

Ons het 'n interessante onderhoud gehad met mnr. John van de Vorst, dié woordvoerder van die 2019 11 04 1organisasie 'Eindhoven handhaaf Swarte Piet' wat dit as se taak sien om die Sinterklaastradisie te kan behou. Dit doen hulle ondanks die klompies teenstanders wat die fees elke jaar weer wil versteur en daarby baie bohaai veroorsaak omdat dit nie pas in 'hul' beeld van 'n reëenboognasie nie. In hul oë is ieder wat die tradisie in stand wil hou by voorbaat 'n rassis.
Ons sal die woordvoerder oa. vrae stel hoe sy organisasie dink die figuur van Swarte Piet te kan behou.

"Meneer van de Vorst zou u eerst iets over u zelf met de lezers en lezeressen willen delen?"

"Ik ben Johnny, Johannes, Jozef, Leonardes (John) Van de Vorst. Ik ben 39 jaar en woon in de prachtige zuidelijke stad Eindhoven. Van jongs af aan ben ik begaan met de cultuur en tradities in dit prachtige land zoals bijvoorbeeld ons Nederlandse Koningshuis, maar ook dus met het oer-Nederlandse St Nicolaas & Zwarte Piet".

"Wanneer bent u met uw organisatie begonnen en hoe ging dit in z'n werk?"

"Enige maanden geleden. Ik ervoer enkel alleen een anti zwarte pieten geluid in de Eindhovense media en politiek, dus besloot ik de stad Eindhoven te laten zien dat de overgrote meerderheid juist vóór zwarte Piet is en dat de politiek geen eerlijke volksvertegenwoordiging is. Dat bleek erg succesvol".

"Het lijkt er wel op dat ieder jaar maar weer de tegenstanders feller worden in hun bewoordingen en ook niet schromen excessief geweld en bedreigingen te gebruiken. Hebt u of hebben de leden van uw organisatie hier al mee te maken gehad?"

"Er zijn via Eindhoven Handhaaft Zwarte Piet al heel wat dreigementen van de anti- zwarte pieten personen binnengekomen. Ook een vervelend telefoontje waarin een man schreeuwde dat hij wist waar ik woonde. Ach ja...".

"Heeft u een verklaring voor hun gedrag?"

"Dat ze mensen op hun privé adres proberen bang te maken? Nee daar heb ik geen verklaring voor waarom die mensen dat doen".

"Houden deze gedragingen wellicht verband met het feit dat ze wars zijn van cultuur en geschiedenis en al helemaal niets met het christelijk fundament waar Nederland op is gebouwd van doen willen hebben?"

"Het gedrag van tegenstanders lijkt voort te komen uit een verkeerde interpretatie/bestudering van de geschiedenis . Een gebrek aan geschiedenisonderwijs waarbij men normaliter leert naar het verleden te kijken vanuit de toen geldende normen en waarden. Dat huidige generaties niet 2019 11 04 2verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor daden van voorouders. Dat deze daden (slavernij) niet gekoppeld mogen worden aan een cultureel verschijnsel dat zijn wortels heeft in een véél oudere cultuur, namelijk de Germaanse, en verder is ontwikkeld tot de Moorse assistenten van Sint Nicolaas de bisschop (en dus geen negerslaven)".

"Dat men niet meer voor al deze intimidaties en dreigementen buigt, en dat dit maar blijven aan schoppen tegen onze gebruiken z'n langste tijd heeft gehad, bewijst wel het feit dat enerzijds verschillende Haagse ondernemers (waaronder Glazenwasserij Keane en Johan van Zweden) ondanks de dreigbrieven die ze ontvingen gewoon door gaan met het sponsoren van de Sinterklaasintocht in Scheveningen, en anderzijds het gegeven dat vele mensen zich aanbieden als Zwarte Piet.
Recent nog vond een extreem linkse "dame' het nodig om in een supermarkt in het Oosten van Nederland, het kaartje waarop Mick Schoonderbeek zijn diensten aanbood eraf te scheuren en dit ook nog triomfantelijk van de daken te schreeuwen.

Nu al is bekend dat dit 'gebaar' averechts heeft gewerkt en het de betreffende jongeman geen windeieren heeft gelegd. Is er een kentering gaande en slikt men dus deze bemoeienis met onze gebruiken niet meer?"

"Ons land is al 20 jaar onrustig. En iedereen keer groeit de onrust meer en meer. Wij vinden dat dit de schuld is van de politiek die de hele dag met voor Nederlanders vreemde culturen bezig is, maar die die van de autochtone Nederlanders vergeet en zelfs bagatelliseert en afschaft... tja als je de Nederlandse leeuw maar dikwijls genoeg tegen de manen instrijkt, dan krabt hij uiteindelijk wel...".

"Heeft Kick Out Zwarte Piet al van zich laten horen?"

"Neen".

"We nemen aan dat u niet alles alleen organiseert. Hoe is dat geregeld binnen Eindhoven Handhaaft Zwarte Piet en we koppelen er een vraag aan vast. Welke activiteiten heeft u al ontplooit om het publiek bewust te maken dat dit feest niet racistisch is noch verband houd met slavernij?"

"We hebben een fantastische topic gemaakt over de culturele afkomst van Zwarte Piet die heel goed ontvangen is. Ik zal de lezers willen vragen eens een kijkje te nemen op onze Facebookgroep".

"Hoe wordt 'Eindhoven Handhaaft Zwarte Piet' over het algemeen in de media afgeschilderd?"

"We moeten eerlijk zeggen dat de Eindhovense media ons tot nog toe goed ons woordje heeft laten doen. Dat hebben we als prettig ervaren".

"Ondervind u steun vanuit de Eindhovense politiek bij uw streven om deze traditie te willen behouden?"

"Vanuit enkele rechtse(re) en christelijke partijen. Maar verder bar weinig van andere partijen. Geen complimenten vanuit het stadhuis voor ons helaas".

"Onlangs is het kinderfeest op de werelderfgoedlijst gezet van UNESCO wat inhoud dat deze traditie een beschermende status heeft. We nemen aan dat dit voor u ook een duwtje in de rug is om door te gaan met uw belangrijke werk?"

"Zeker mooi, maar UNESCO of niet, wij zullen handhaven. Cultuur is een recht!"

"Op welke wijze denkt u zelf dat het feest behouden kan worden en zou er dan water bij de wijn gedaan moeten worden om de cultuurbarbaren tegemoet te komen?"

"Eerst willen we dat de Eindhovense politiek erkent dat de meeste Eindhovenaren vóór behoud van Zwarte Piet zijn! Daarna kunnen we kijken of er dialoog nodig is".

"Bekend is geworden dat vele steden waaronder Capelle aan den IJssel en Deventer niets willen weten van roetveeg- en andere pieten en gewoon zoals elk jaar Zwarte Pieten in de optocht mee laten lopen. In het eerste geval had de gemeenteraad dat al zo besloten en in het tweede geval gaf het protest van de bevolking de doorslag om de Knecht van Sinterklaas te handhaven. Blijkbaar heeft protesteren zin. Hoe ziet u dat?"

"Dat was pas een opsteker! Niet alleen in Eindhoven groeit het verzet, overal in Nederland! Wij hebben dit in Eindhoven natuurlijk aandachtig in de gaten gehouden. Wij hebben ook gezien dat massaal protest helpt!"

"Duidelijk. We zouden het nu willen het hebben over de foto van u waar u poseert bij een foto van 2019 11 04 3The Free Study Bible in Brussel waar u gratis bijbels uitdeelde, en u gaf ook te kennen dat u christen bent. Heeft het feit dat u gelovig bent ermee te maken dat u tegen onrechtvaardigheid bent?"

"Onder andere".

"Bij welke kerk of gemeente bent u aangesloten?"

Ik ben zoals de meeste Nederlanders in het zuiden van Nederland Katholiek gedoopt maar kon mijn weg niet zo goed meer vinden en raakte wat meer van de Katholieke kerk vervreemd. Inmiddels kom ik dikwijls bij de Evangelische gemeente in onze stad, maar ik ben nog geen lid van deze kerk".

"Deelt u onze mening dat als God weer de plek krijgt die Hij verdient het voorgoed over zal zijn met de uitverkoop van ons cultureel erfgoed?"

"Jazeker. Er is maar één Koning der Koningen! Omdat De Here een God van orde is zal het dan ook gedaan zijn met al die nonsens".

"Hoe ziet u de toekomst wat betreft het mogen blijven vieren van onze gebruiken en tradities?"

"Erg somber, Nederland veranderd met de dag. Er komen hier zo massaal vreemde culturen/religies binnen dat de Nederlandse cultuur zwaar onder druk komt te staan".

"We willen u hartelijk danken voor uw tijd en moeite en wensen u de rijke zegen van de Here. Heel veel succes met uw loffelijke streven om de Nederlandse tradities en culturele overleveringen te willen bewaren voor het nageslacht".

Ik wil u ook hartelijk danken voor uw aandacht. Gods zegen voor de Suid Afrikaners en alle Nederlanders overzee die dit waar ook ter wereld lezen!"

Lees ook asb by:
https://www.facebook.com/EindhovenZwartePiet/

 

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie