1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6869053

Besoekers aanlyn

Ons het 30 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

St Helena projek 200

Teken aan

Afrikaner

ISLAM IDEOLOGIE BEROEP HUL OP DIE VRYHEID VAN GODSDIENS OM AZAAN ELKE VRYDAG TE LAAT WEERKLINK

PEGIDA VOORMAN MNR EDWIN WAGENSVELD: "NA MY SIENING MISBRUIK MOSKEË MAATREEËLS WAT VANWEË DIE CORONAVIRUS DEUR DIE OUTORITEITE GENEEM IS OM DIE GEBEDSOPROEP' NOU OOR BAIE STEDE UIT TE SPREI"

Geagte leser. Ons het nav. die berig dat baie moskeë in Nederland en in die buiteland tydens die 2020 05 06 1corona krises hul kans skoon sien om die sg 'gebedsoproep' te laat klink, weer 'n interessante onderhoud gehad met mnr Edwin Wagensveld. Toe ons kontak met hom opgeneem het, het hy ons gesê dat 'n goeie vriend van hom 'n klag ingedien het ivm. hierdie oproepe. Op dieselfde oomblik het meneer 'n Tweet berig geplaas omdat in die Duitse stad MonchenGladbach die Burgemeester en die moskeebestuur ooreengekom was om die 'gebedsoproep' nie te laat klink solank die coronamaatreëls van krag is nie".

"Meneer Wagensveld. Allereerst willen we u vragen hoe het nu met u gaat in deze toch wel vreemde tijd?"

"Met mij en de familie gaat het goed, Ik woon in een heel klein dorpje op het platteland en merk er eigenlijk niet zo heel veel van in het normale dagelijkse leven. Kort voor de Lockdown was ik op het Griekse eiland Lesbos en daar merkte ik wel dat als je niet in je eigen omgeving bent, het zeer lastig en niet echt plezierig is om de dag door te brengen. Restaurants, barretjes etc. waren gesloten en je kon nergens even op je gemak bijkomen behalve in de hotelkamer. We zitten overigens met Pegida niet stil, alleen hebben we besloten voorlopig niet te demonstreren. Dat kan wel weer als de Lockdown nog lang duurt en ook onze grondrechten beperkt worden dan wel blijvend gaan veranderen".

"Dan willen we het hebben over de reeds genoemde 'gebedsoproepen'. Hoe kan het dat in het geval van MönchenGladbach deze achterwege blijft , terwijl in Nederland in veel moskeeën die azaan wel weerklinkt?"

"In Duitsland handhaaft men toch wat strakker dan in Nederland. Hier moeten we gewoon eerlijk zijn. De overheid doet het in zijn broek en sluit de ogen voor het niet nakomen van gemaakte afspraken. Mooi voorbeeld daarvan is Hellevoetsluis waar ik van bewoners een brief kreeg die de moskee had rondbezorgd in de buurt. Daarin stond dat de Gemeente toestemming had gegeven 2020 05 06 2voor een openbaar gebed van 4 minuten. Het ging dus niet om een azaan, zeg maar het Islamistische klokkenhuiden, maar echt om een gebed. We hebben daar mensen wat advies gegeven, en ook de brief openbaar gemaakt. Daarop kwam van de Gemeente een reactie dat het geen openbaar gebed was en niet de bedoeling dat mensen zouden komen. Op de vraag of de moskee dus had gelogen en het een islamitische 'geloofsbelijdenis' moest zijn, kwam weer een halve reactie.Tegen buurtbewoners werd gezegd dat ze nu eenmaal toestemming hadden gegeven, en ze het gejank “zijn mijn woorden“ maar moesten accepteren. Dit voorbeeld toont weer aan dat we overal willen verhinderen dat er samenscholingen zijn, maar hier kijken we gewoon weg als het gebeurt. Met 'we' bedoel ik uiteraard de Gemeente"..

"Heeft u er weet van of zo'n 'overeenkomst' tussen een burgemeester en een moskeebestuur ook in andere delen van Duitsland gesloten wordt of werd?"

"Dat weet ik helaas niet, ik weet wel dat verhoudingsgewijs er veel minder moskeeën in Duitsland ineens tijdens de corona de azaan gebruikten dan in Nederland het geval is.Het is een enorme provocatie. Ikzelf zou het als buurtbewoner, al zou ik er een oorlog in de straat door ontketenen nooit accepteren".

"In de subtitel verklaarde u al dat naar uw mening de 'geloofsbelijdenis' 'allah is de grootste' en 'er is geen god dan allah' misbruikt wordt om te rechtvaardigen dat dit nu eenmaal moet plaatsvinden vanwege de crises. Naar ons bekend gebeurt dit thans alleen nog in de zogenoemde Amsterdamse 'Blauwe moskee'. Hét 'gebedshuis' dat dikwijls en bij uitstek van stal wordt gehaald om het 'liberale' karakter van de islam te onderstrepen. Is dit juist of vind dit ook bij andere moskeeën in den lande plaats?"

"Het gebeurt bij veel meer moskeeën in Nederland. We hebben van mensen door het hele land klachten gekregen over het opeens tijdens de corona crises afspelen/live oproepen van die azaan. Ik had het net al over Hellevoetsluis, maar ook in Amsterdam -Geuzenveld is een video van iemand openbaar gemaakt. In Rotterdam bij de Laleli moskee wat overigens eerst een wijkcentrum was, kregen we ook klachten uit de buurt en zo waren er nog wel een paar die ons schreven".

"U vertelde ons dat een vriend van u eveneens een klacht tegen een van deze oproepen heeft ingediend. Kunt u de lezer wat meer hierover vertellen?"

"In Mönchengladbach kwam er bij de azaan veel publiek op af waarbij ook gefilmd werd. Ik kreeg 's avonds via de Messengergroep de beelden van die oploop, en we hebben die toen via alle kanalen verspreid. Dominik, een vriend van mij zit in de gemeenteraad en heeft aangifte gedaan tegen zowel de gemeente als ook tegen de moskee omdat er een oploop was te verwachten en men nagelaten heeft maatregelen te treffen om dit te voorkomen. Men had kunnen weten dat na soortgelijke ervaringen in Berlijn en Wuppertal deze oproep gebruikt zou worden om te provoceren. In de video is duidelijk te zien dat heel veel mensen samen klitten, en dat deze toeschouwers niet naar de handhavers -die overigens later ter plaatse kwamen kwamen- wilden luisteren..Er is toen in overleg met de Gemeente en de moskee besloten te stoppen met deze azaan zolang de corona beperkingen gelden. Men kon in wezen, vanwege de enorme druk die was ontstaan ook niet anders". ( Klik op hierdie skakel vir die video: https://www.facebook.com/watch/?v=2964152207004793

 "Het is bekend dat behalve moslims ook de klimaat hysterici zich niet onbetuigd laten. Ook zij grijpen deze crises aan om hun linkse verlanglijstje er door te kunnen jassen ten koste van hardwerkende Boeren. Het lijkt er sterk op dat het Kabinet dit lijstje onverkort overneemt. Wat zou hun drijfveer zijn denkt u?"

"We zien al tijden dat Links alles wil verbinden met het klimaat. Thans horen we dat ze bijna willen gaan afdwingen dat bedrijven in ruil voor coronasteun ook moeten gaan vergroenen. Deze klimaatgekkies zijn net als de aanhangers van bijvoorbeeld de Islam. Men wil anderen hun levenswijze opdringen, koste wat het kost. En ik zie op de achtergrond net als als bij de migratie, dat er een hele industrie achter schuil gaat die hiervan profiteert. Indien morgen echt de grenzen dicht gaan voor gelukzoekers dan verliezen in Nederland tienduizenden mensen hun baan. Bij de klimaatindustrie gaat dat nog om veel grotere aantallen want dat is op dit ogenblik big business".

"Naar verluid zou u op vrijdag 24 april bij een moskee in in de Nederlandse stad Zeist een protestdemonstratie houden. Er werd al weer rekening gehouden met ongeregeldheden die dan door de voorstanders van de regenboognatie en 'hun' moslims zouden worden veroorzaakt als u zou komen. Uiteindelijk is er besloten om dit niet door te laten gaan. Welke reden lag daaraan ten grondslag?"

"We hadden voor de 24ste in Zwolle een demonstratie aangemeld om bij de moskee te gaan demonstreren. Deze was al langere tijd voorbereid omdat we een vermoeden hadden dat het weer niet zo zou lopen als gedacht. Daarom hadden we al op 1 april een demonstratie in Den Haag aangemeld om voor de Tweede Kamer een protest te houden. Het was voor ons een Test hoe de overheid in corona tijd überhaupt op demonstreren zou reageren. Wij waren van mening dat dit grondrecht behoudens een paar voorzorgsmaatregelen, en het beperken van het aantal deelnemers niet vanwege de noodverordening kon worden verboden. We kregen gelijk in Den Haag een goedkeuring om te mogen demonstreren maar maakten er geen gebruik van. Tijdens de corona tijd werden bijeenkomsten die met religie te maken hadden uit angst voor besmetting verboden, dus ook bijeenkomsten die tot doel hadden om te demonstreren. Het ging ons toen om die goedkeuring in de broekzak te hebben, en daarmee in de ramadantijd eens te kijken hoe dat in de praktijk zou uitwerken. We zagen dat in de moskee in Zwolle wekelijks, ondanks het verbod om bijeenkomsten te houden, moslims op vrijdag samenkwamen. Zodoende kozen we deze moskee uit als locatie voor onze aangemelde demonstratie.De 24ste was de eerste dag van de islamitische vastenmaand Ramadan, en op een vrijdag toen er weer een bijeenkomst plaats zou vinden, hadden we netjes op tijd een demonstratie aangemeld, en kregen zonder enig overleg met gemeente of Politie een verbod op basis van de reeds genoemde noodverordening. We dachten al dat dit zou gebeuren vandaar die test op 1 april. We boden de burgemeester nog een extra kans, en gaven ons Gezondheidsplan door. Dat wil zeggen: 15 deelnemers, waarbij iedere deelnemer in een vierkant zou staan van 2 x 2 meter. Met in het midden daarvan een cirkel, en elk vierkant een meter van het andere vierkant verwijderd zou zijn. Op die manier zou je een minimale afstand van 2 meter tussen elkaar hebben. De deelnemers kregen daarbij ook nog mondkapjes, pakken, brillen, hygiëne gel en overschoenen. De burgemeester bleef echter bij zijn verbod. We wisten toen dat het niet meer om de gezondheid ging, maar gewoon om een persoonlijke of politieke overtuiging van de burgemeester zoals al eerder gebeurt was. In de laatste maand hebben we overigens zowel rechtszaken die we tegen de Gemeente Enschede als ook Eindhoven aanspanden gewonnen wegens beperkingen of opleggen van zaken.

Vanwege het verbod om bij de moskee in Zwolle te mogen demonstreren kregen we bijval van Hoogleraar Staatsrecht Jan Brouwer. Ook hij gaf aan dat het verbod op grond van de noodverordening niet kan. Wij hebben bezwaar ingediend en gaan zien wat daar weer uit gaat komen". Lees ook asb by:

https://www.ad.nl/enschede/dwangsom-van-5-000-euro-of-niet-pegida-keert-terug-in-enschede~a4bbd444/?referrer=https://www.google.com/

https://www.telegraaf.nl/nieuws/616444062/rechter-dwangsom-pegida-voorman-was-onterecht

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1065807805/rechter-burgemeester-eindhoven-moet-op-klacht-pegida-ingaan

 

"Heeft u nog wat te melden wat betreft activiteiten die op stapel staan?"

"We zijn bezig met allerlei zaken. In Eindhoven moet nog veel gebeuren. Nog steeds zijn de islamitische geweldplegers die onze demonstratie daar verstoorden niet voor de rechter geweest. We wachten nog op het vervolg. Vanwege de arrestatie voor flyeren, zonder flyers“ loopt ook een aangifte tegen de burgemeester. Voorts wachten we nog op de zaak in verband met onze arrestatie toen we gekleed waren als Zwarte Pieten“ in Apeldoorn. Ook daar zijn we, net als in andere gemeentes bezig met Wob verzoeken. (Wet Openbaar Bestuur)

Indien het in Nederland nog 2 a 3 weken zou gaan duren dat we zo beperkt worden in onze grondrechten, moeten we gaan nadenken of we niet massaal de straat opgaan. In Duitsland is dit al begonnen en het zou zomaar kunnen dat dit op 1 mei geweldig uit de hand gaat lopen in enkele steden. De democratie mag niet maanden buitenspel gezet worden en de burgers de mond gesnoerd. Er worden op dit ogenblik zware beslissingen van financiële aard genomen in Europa maar ook besluiten over toetreding van nog meer landen bij de EU. Ik ben van mening dat de burger ook over stikstof etc. zijn mening moet kunnen uiten".

"Duidelijk. Trouwens een geluk bij een ongeluk is dat door deze coronacrises de lieden van Kick Out Zwarte Piet hun snode plannen om voortaan elk kwartaal tegen de knecht van Sinterklaas te protesteren in het water zien vallen. We nemen aan dat Pegida hun ondanks dat feit goed in de gaten blijft houden?"

"Wij houden alles in de gaten. Ze zouden ook in februari weer bij de intocht van Sint Piter in de Friese stad Grou aanwezig zijn. De sneue aanhangers van Ghanees Jerry hadden wel aangekondigd te zullen komen maar het was blijkbaar te vroeg op de dag, te koud of ze hadden niet genoeg donaties gekregen, want ze kwamen weer niet opdagen".

"We ronden af en wensen u wederom heel veel succes met uw huidige en toekomstige acties".

"Enorm bedankt voor het interview, en ik wens u , uw familie en de lezers alle gezondheid toe in deze lastige tijden".

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie