1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6661598

Besoekers aanlyn

Ons het 35 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

 

jacob zuma sing shoot the boer

 

Teken aan

Afrikaner

SESTIENJARIGE SCHOLIERE UIT DIE STAD BEVEREN VERPLIG DEUR SKOOL MOSLEMSE 'GEBEDSHUIS' TE BESOEK

 
MEJ. SILKE VASTERMAN: "HULLE HET MY GEDWING OM DIE MOSKEE BINNETE GAAN  DOG EK HET GEWEIER"
 
Geagte leser. Ons het al dikwels geskryf oor die feit dat ieder die 'bakgat' reënboognasie moet omarm en as iemand dit weier dit konsekwensies het. Die politiek korrekte Vlaamse media het in 2019 10 22 1Mei berig oor 'n moedige skoliere van die Gemeentelijk Technisch Instituut (GTI) in die Oost Vlaamse stad Beveren wat in die kader van sg. 'mulikulturele ontmoetinge' gedwing is om die Turkse Hizmet moskee in Antwerpen te gaan besoek. Toe sy geweier het, het die godsdiens onderwyseres baie vies geword en vir haar gesê dat sy strafstudie moet gaan uitvoer. Die nie polities korrekte webwerf React het vervolgens oor hierdie onreg berig en nadien was die strafstudie van die baan.
Ons het nav. die gebeurtenis 'n insigewende vraaggesprek gehad met dié skolierewat ons vanweë haar veiligheid 'n skuilnaam gegee het 
 
"Mejuffrouw Vasterman. Kunt u precies vertellen wat er op maandag 6 mei gebeurde?"
 
"Ik ging naar school en wist dat er die dag een uitstap was naar Antwerpen wat kadert in de les godsdienst.. Toen ik met mijn klas in in deze stad aankwam leerden we in de voormiddag meer over het jodendom. Daar had ik geen bezwaar tegen omdat ik daar niet zoveel van weet en dacht dat dit nuttig kon zijn. Ik ging van het gegeven uit: 'hoe meer ik ervan weet des te meer ik er van zal begrijpen.
In de namiddag zouden we over de islam leren en moesten we eerst gebakjes eten die door moslims werden aangeboden.
ik heb dat al niet gegeten omdat ik weiger om te buigen voor deze ideologie. Dit houd dus ook in dat ik nooit met dit eten in aanraking wens te komen.
Na dit culinaire intermezzo waaraan verder de gehele klas deelnam vervolgden we de 2019 10 22 2interreligieuze trip en kwamen we aan bij een de Turkse Hizmet moskee die nabij het Centraal treinstation van Antwerpen is gelegen,
Ik hoorde toen ik buiten stond alle moslims die binnen zaten al bidden.De Ramadan was net begonnen en dat was te merken. Onze klas werd gemaand dat gebouw binnen te gaan maar ik weigerde. Ik wist dat vrouwen en mannen gescheiden moesten zitten en ik ben het enige meisje in mijn klas.
Mijn godsdienstlerares werd zeer boos toen ze zag dat ik niet die moskee wenste te betreden. Ze riep met luide stem dat ik moest gehoorzamen.  Een klasgenoot besloot mij te volgen en bleef ook buiten staan. Er werd nu gedreigd dat als we bij ons besluit zouden blijven we een 0/20 tegemoet konden zien.  Dit betekent dat er een slecht cijfer word gegeven qua houding en gedrag.
De klasgenoot en ik lieten blijken dat dat voor ons geen probleem was en dat dit een principekwestie betrof.Ze werd nu nog bozer en zei dat we strafstudie zouden krijgen.. Ze duwde daarbij tegelijkertijd een jongen die ook niet naar binnen wou het gebouw in.
We zeiden dat dit ook geen probleem was en ik en de andere klasgenoot zijn naar achteren gestapt".

 
"Hoe reageerde u toen men u dwong die moskee binnen te gaan?"
 
"Ik heb heel rustig gereageerd en het woord genomen en ben op kalme toon blijven zeggen dat we er niet binnen wilden".
 
"Waren er al eerder 'uitjes' naar zo'n islamitisch  'gebedshuis geweest?"
 
"Ja ik denk dat het elk jaar zo is in het 4de middelbaar".
 
"Heeft de betrokken godsdienstonderwijzeres de klas reeds eerder ingelicht over het feit dat er in het kader van zo'n  multikulti ontdekkingsreis ook een Turkse moskee op het programma stond?"
 
"Ze had alleen gezegd alleen dat we op 6 mei verschillende godsdiensten gingen ontdekken. Meer werd er niet gezegd".
 
"Deze zelfde onderwijzeres beweerde dat u haar voor schut had gezet. Waar baseerde ze zich op?"
 
"Zij vond dat ze voor schut werd gezet op het ogenblik dat we niet binnen wilden gaan".
 
"Ze was ook zeer teleurgesteld en verwoordde dit in een brief op hoge poten die naar uw ouders en de ouders van die klasgenoot werd gestuurd. Ook noemde ze het een respectloze en onbeleefde actie. Blijkbaar had ze verwacht dat iedere leerling keurig aan het verzoek om de moskee binnen te gaan zou voldoen.  Is dit juist gesteld?"
 
"Ja zo hoopte dat iedereen binnen zou gaan, maar zoals gezegd drie leerlingen waaronder ik weigerden dit. Ik weet van nog een jongen die 18+ is die die dag thuis is gebleven. Hij had niet op voorhand gezegd dat hij niet mee ging en heeft dat ook niet gemeld. De schoolleiding had het door en dat resulteerde erin dat hij vanwege dat ongeoorloofde verzuim 3 dagen schorsing gehad heeft. Die jongen en ik viel dit onrecht ten deel en terwijl de hele klas naar Parijs ging mochten wij niet mee"
 
 
 
"In de brief had ze het ook over een 'hyper diverse samenleving'.  Werd hiermee wellicht een veelkleurige samenleving bedoeld?"
 
"Ik denk het wel maar weet het niet zeker".
 
"U bent sedert vorige week lid geworden van het Vlaams Belang afdeling Beveren. Heeft dit voorval hiertoe bij gedragen aan deze beslissing of was u dit al langer van plan?"
 
"Ik heb vanaf dat ogenblik heel veel steun gekregen van Vlaams Belang en vanaf dan heb ik me nog meer bij deze partij thuis gevoeld en ben lid geworden".
 
"Wat denkt u voor reeds genoemde partij te kunnen betekenen en wat verwacht u van hen?"
 
"Ik wil hen steunen aangezien zij mij ook steunen en zou graag verder willen geraken ermee".
 
"Tegenstanders van Vlaams Belang zullen nu u bent toegetreden tot deze  'racisten' u betitelen als 'mestkever' en ' ongedierte dat zonder dat u het wilt meereist in uw jas'. Heeft u hier moeite mee?"
 
"Nee helemaal niet. Ze mogen zeggen wat ze willen. Ik heb mijn mening en zij hebben hun mening".
 
"Weet u wellicht of die medescholier ook lid is geworden?"
 
"Nee hij is geen lid geworden en hij heeft eigenlijk nadien de kant van de school  gekozen
Het is ook zo dat deze jongen zo'n beetje bekend stond als het engeltje van school en hij is zich tegen mij beginnen keren".
 
"Hoe moeten we dat zich tegen u keren bezien?"
 
"Als ik iets van Facebook had geliked wat met het Vlaams Belang te maken had ging hij dit doorgeven aan de onderwijzeres. Die belde dan op haar beurt weer mijn ouders om te zeggen dat ik niets meer van genoemde partij mocht liken".
 
"We nemen aan dat u zich hier niets van aantrok omdat dit iets wat in de privésfeer gebeurt los staat van school?"
 
"Ja dat is juist. Men mag niet zo ver gaan dat men controleert wat ik buiten het GTI allemaal doe of laat".
 
"Een en ander heeft er wel toegeleid dat u niet meer welkom bent op deze school.
en dat er wederom een brief naar uw ouders is gestuurd om dit te melden. Bent u als eerste ingelicht over deze verregaande maatregel en zo ja kon die onderwijzeres deze beslissing motiveren?"
 
"Nee mijn ouders zijn als eerste ingelicht en nadien heeft men mij erover geïnformeerd. Er werd mij medegedeeld dat ik te 'extreem rechts' zou zijn." 
 
Is het nog gelukt om een andere school te vinden en bent u van zins om te procederen tegen de beslissing van het GTI?
 
"Ik heb niet echt een gewone school gevonden dus ben nu deeltijds werk gaan doen in de paardensector maar dat is best wel zwaar. Bovendien volgde ik aan mijn 'oude' school een opleiding mechanica omdat ik ervan hou met auto's en moto's bezig te zijn. Daarna was ik van plan om aansluitend automechanica te gaan doen en dat kan ik nu wel vergeten".
 
Het is echt jammer want ik heb nieuwe vrienden moeten zoeken op een hele nieuwe school en dat is niet altijd het gemakkelijkst". 
 
"Op welke school zit u nu?"
 
"Op het Syntra Opleidingscentrum in Sint Niklaas".
 
"Gaat u nog protest aantekenen tegen het besluit van uw vroegere school?"
 
"Dat was ik eerst wel van plan maar aangezien mijn ouders er niet achter staan denk ik dat ik het gewoon zo ga laten".
 
Wellicht dat de juridische dienst van het Vlaams Belang u kan bijstaan met bijvoorbeeld een advocaat?
 
"Daar heb ik eigenlijk nog niet van gehoord maar dat kan ik wel eens overwegen". 
 
"We ronden af maar zouden graag tot slot willen weten hoe de situatie in uw stad is wat betreft de islamisering en de daarmee immer gepaard gaande onveiligheid?"
 
"Momenteel hebben we een groot asielzoekerscentrum op de grens van Beveren en Nieuwkerken. Het komt geregeld voor dat de inwoners van die opvang voor auto's en brommers springen en ook dikwijls betrokken zijn bij vechtpartijen in het centrum van onze stad. Ik heb vernomen dat ze nóg zo'n asielzoekerscentrum willen openen in de buurt van het treinstation. De plaatselijke afdeling van mijn partij heeft hier al actie tegen gevoerd. Bekend is ook dat de overgrote meerderheid van Beveren tegen weer zo'n opvang is gekant"
 
"Dat is duidelijk. We wensen u heel veel succes bij Vlaams Belang Beveren. We denken dat ze moedige jonge mensen als u goed kunnen gebruiken".
 
"dank u wel".

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie