1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6949625

Besoekers aanlyn

Ons het 42 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

St Helena projek 200

Teken aan

Afrikaner

KLINKENDE POLITIEKE OORWINNING VIR VLAAMS BELANG

 
VOORSITTER MNR TOM VAN GRIEKEN: "EK SÊ BAIE BAIE DANKIE AAN AL DIE VLAMINGE WAT DIT MOONTLIK GEMAAK HET".
 
Geagte leser. In Desember 2015 het ons die 3e vraaggesprek gehad met mnr Tom van Grieken, die voorsitter van Vlaams Belang. Tydens hierdie onderhoud het hy geopper dat hy oortuig was 2019 06 03 1dat hierdie party die kiesers sou terugwen. Soos bekend was het baie toe oorgestap na die N-VA omdat hulle het gedink op hierdie wyse die ondemokratiese Kordon Sanitêr te kon omzeil.
Sondag 26 Mei was in België sowel die verkiesings vir die Europese Parlement as vir die munisipaliteite en is die Vlaams Belang in baie Vlaamse provinsies soos bv.: Limburg, Wes- en Oos-Vlaanderen en Antwerpen die grootste geword.
 

"Meneer van Grieken. Allereerst een welgemeende proficiat vanwege de klinkende overwinning van uw partij. Dit is werkelijk een felicitatie waard. We koppelen er meteen een vraag aan vast. Had u dit in uw stoutste dromen ooit kunnen bevroeden?"

"Het is inderdaad een zeer mooi resultaat dat het gevolg is van ons harde werk de afgelopen jaren. Na de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar konden we daar al het eerste teken aan de wand van zien. We merkten ook bij de mensen waar we langs gingen dat ze hun buik vol hadden van de traditionele partijen. Veel beloven, maar in de praktijk veranderde er de afgelopen jaren weinig. De mensen zijn dat beu. Ik had dus wel een vooruitgang verwacht, maar nu ook niet zo groot".

 

"Kunt u de lezer deelgenoot maken hoe u de zondagavond heeft beleefd?"

"Tegen de avond wisten we de resultaten natuurlijk al. Het is evident dat ik bijzonder blij was. Persoonlijk vond ik het vooral belangrijk om groot te zijn in de overwinning. Ik ben uiteraard gelukkig dat we gewonnen hebben, maar heb geen leedvermaak met de verliezers".

 

"Is dit nu de welverdiende kers op de taart door, ondanks dat u buiten de macht werd gehouden toch stug door te gaan en uw beginselen gestand te doen?"

"Het Vlaams Belang is de enige partij die zowel voor als na de verkiezingen hetzelfde zegt. De mensen appreciëren dat inderdaad. Ze zijn teleurgesteld in de traditionele partijen en willen echte verandering zien. Het doet deugd om vast te stellen dat wij dan blijkbaar die verandering belichamen".

 

2019 06 03 3 

 "Tijdens ons 3e vraaggesprek, wat we in december 2015 met elkaar mochten hebben zei u letterlijk: 'Ik ben ervan overtuigd dat mensen standvastigheid waarderen.

Vandaag moeten zij ook vaststellen dat Vlaams Belang de enige partij is die altijd standvastig is gebleven'

Merkt u dat de kiezers die, toen voor de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) kozen weer teruggekeerd zijn op hun oude  'nest'?"

 "Er zijn heel wat kiezers teruggekeerd, zeker van de N-VA. Maar persoonlijk vind ik het zeker even belangrijk dat er ook heel wat kiezers van de traditionele partijen zijn overgekomen. Het wordt tijd om komaf te maken met de oude politieke families die Europa hebben verknoeid. Dat zien we niet alleen in Vlaanderen, maar ook in andere Europese landen. Denk maar aan Frankrijk en Italië".

 

"Kunt u aangeven in welke steden en/of bijbehorende provincies uw partij fors gewonnen heeft en de grootste is geworden en waar zij 2e of 3e is geworden?"

 "Eigenlijk hebben we het overal goed gedaan. Over de hele linie gaan we er fiks op vooruit".

 

"Betekent dit dat er coalitieonderhandelingen kunnen worden gestart?"

"Aan de Vlaamse kant zijn we de coalitiegesprekken gestart. De grootste partij in Vlaanderen is nog steeds de N-VA, met ons nu comfortabel op de tweede plaats. Het zou logisch zijn als we samen zouden regeren. Maar we hebben net een meerderheidstekort. De traditionele partijen bouwen allicht liever een "coalitie van verliezers" op dan dat ze met ons zouden regeren. Als ze dat doen, geloof ik echter niet dat de Vlamingen gelukkig zullen zijn. En als ze een nieuwe kans krijgen om te stemmen, heb ik er alle vertrouwen in dat we nog groter zullen worden zodat ze ons niet kunnen negeren.

Een federale coalitie is nog moeilijker: terwijl Vlaanderen een belangrijke verschuiving naar rechts heeft gemaakt, heeft Wallonië nog meer dan vroeger aan de linkerkant gestemd. Het toont de facto aan dat België uit twee totaal verschillende democratieën bestaat".

 

2019 06 03 2

 

"Bekend is dat het in 1989 ingestelde cordon sanitair de afgelopen jaren telkens meer scheurtjes en barstjes ging vertonen. Zou deze monsterzege nu ook het definitieve einde van die ondemocratische maatregel kunnen gaan inhouden?"

"Elke overwinning van het Vlaams Belang brengt het einde van het cordon dichterbij. We zijn deze keer uitgenodigd bij de koning en er zijn ook gesprekken met Bart De Wever. Ik wil er echter nog niet op vooruitlopen".

 

"De socialisten van Sp.a maar ook de christen-democraten van CD&V en de liberalen van Open VLD hebben geen goed woord over voor de grote winst van het Vlaams Belang, en spreken, net zoals hun voorgangers van CVP en VLD op 24 november 1991 deden over een zwarte Zondag. De heer Filip Dewinter sprak deze week juist over een witte Zondag.  Wat de tegenstanders met dat  'zwarte' bedoelen zal de lezer duidelijk zijn maar wat wordt bedoeld met dit 'witte?"

"Zwarte zondag heeft een negatieve connotatie. Dat is hoe onze tegenstanders dit noemen. Wat voor hen een zwarte zondag is, is voor ons een witte zondag".

 

"Kunt u al concreet maken wat uw partij voornemens is te doen om Vlaanderen terug Vlaanderen te laten zijn?"

"We hebben een volledig programma. Daar willen we uiteraard zoveel mogelijk van uitvoeren. Tijdens de coalitiegesprekken gaan we daar dan ook zoveel als haalbaar is van op tafel leggen".

 

"Hoe zal het nu naar uw mening verder gaan. Tenslotte hebben de andere partijen van links tot rechts veel verliezen moeten incasseren?"

" In een normale democratie zou de N-VA samen met ons en een derde partij in Vlaanderen regeren. Vlaanderen heeft rechts gekozen en heeft dus recht op een rechts beleid".

 

"Dan willen we het hebben over de monsterzeges van die anti-EU partijen Fidesz uit Hongarije die 56 % van de kiezers trok en Lega Nord uit Italië die bijna 34% heeft behaald. Het lijkt ons zonneklaar dat deze uitkomsten dat Europese parlement toch wel aan het denken moet zetten of het wel verstandig is om op dezelfde weg door te gaan. Wat is uw gedacht hierover?"

"Dezelfde politieke aardverschuiving als in Vlaanderen, zien we ook elders. Afhankelijk van de gesprekken die nu lopen, zal de fractie waar het Vlaams Belang deel van uitmaakt veel groter worden en veel zwaarder wegen. De logische conclusie is dan ook dat men ook in Europa anders zal moeten gaan denken".

 

"Hoe staat uw partij ten opzichte van dat zogenoemde 'Verenigd Europa?"

"Wij willen de verschillende nationale en culturele identiteiten weer in het centrum van Europa plaatsen. Dat wil zeggen dat wij ons verzetten tegen deze EU, die deze bedreigt. Europa is op zijn sterkst in de vorm van verschillende natiestaten die samenwerken én elkaar gezond beconcurreren".

 

 

"We ronden af en wensen u en de uwen heel veel succes, maar ook wijsheid toe om uw doelstellingen te kunnen verwezenlijken".

"Hartelijk dank voor uw vriendelijke woorden".

 

 

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie