1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6658043

Besoekers aanlyn

Ons het 26 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

 

jacob zuma sing shoot the boer

 

Teken aan

Afrikaner

WINKELS MOET GESLUIT WEES OP SONDAE - SGP

SGP pim van dijk 1SGP RAADSLID MNR PIM VAN DIJK: "DIT WAS VIR ONS NIE 'N MAKLIKE BESLISSING NIE, MAAR ONS MOES DIE KNOOP DEURHAK

DIT IS 'N BEGINSEL DAT OP SONDAE DIE WINKELS NIE OOPGESLUIT WORD NIE

Op Vrydag 8 Junie het die Staatkundige Gereformeerde Party van die Zeeuwse Kapelle die moeilike besluit moes neem om uit die Kollege van die liberale VVD en die Christendemokratiese CDA te stap. Aanleiding was die voorstel van die VVD om winkels op Sondae oop te sluit vir die hele munisipaliteit, terwyl die voorstel was om net vir die dorpie Wemeldinge so te maak. Ons sal die raadslid mnr. Pim van Dijk vrae stel oor hierdie feit.

"Meneer van Dijk wij gaven het al aan in de inleiding. Het moet niet makkelijk zijn geweest om uit het College te stappen waarvan u als SGP vanaf mei deel uit maakte, want hierdoor kunt u ook minder invloed uitoefenen op het gevoerde beleid. Heeft u de VVD te verstaan gegeven dat zij met deze zondagsopenstelling de afspraak die in het coalitieakkoord stond heeft geschonden?"

"Jazeker, zowel informeel als formeel hebben we verschillende malen aangegeven dat dit niet afgesproken was in het coalitieakkoord. De VVD vreesde dat als zij niet mee zouden stemmen met het amendement van de oppositie dat ook de winkels in Wemeldinge op zondag niet open zouden kunnen. De VVD heeft eigen partijbelang geprevaleerd boven coalitieafspraken".

"Hoe werd hierop gereageerd?"

"Wij vonden de reactie van de VVD wat laconiek. Ze hadden in hun ogen inderdaad een afspraak gebroken, maar de SGP had ook in kunnen stemmen met alleen een openstelling in Wemeldinge. Dan was er een meerderheid voor alleen dit dorp.

wemeldinge

Omdat de SGP dat niet deed, kon de VVD (in hun ogen) niet anders. Men leek te denken dat na enige stevige gesprekken de kou wel uit de lucht zou zijn.".

"Waarom zijn de liberalen er zo op gebrand om de zondag te ontheiligen?"

"Voor de meeste VVDers is de zondag een gewone dag zoals alle andere dagen, waarop mensen alles moeten kunnen doen wat men wil dus ook winkelen".

"Toen het college werd gevormd was er toen ook al sprake van tegenwerking van de liberalen?"

"De VVD wilde voor de gehele gemeente openstelling op zondag. Het compromis was dat zij het alleen voor Wemeldinge bespreekbaar zouden maken in de Gemeenteraad, maar de SGP zou hoe dan ook tegenstemmen.

Dit was in eerste instantie ook akkoord voor de VVD. Deze partij werkte niet mee aan een algeheel verbod op winkelen op zondag, maar een compromis was ook voor hen acceptabel".

"Verwacht u dat ze nog op hun beslissing terugkomen?"

"Nee, er zijn reeds gesprekken gevoerd om het vertrouwen te herstellen. Voor de SGP kon dat alleen als de openstelling op zondag voor de gehele gemeente teruggedraaid zou worden. De VVD wilde hier niet aan mee werken.".

"Gaat u vanuit de oppositie ook nog druk uitoefenen om het College op andere gedachten te brengen?"

"Ook in de oppositie zullen we ons principiële geluid laten horen. Druk uit oefenen zal dan veel minder kunnen, omdat we waarschijnlijk het college niet dikwijls aan een meerderheid hoeven te helpen. Onze insteek blijft uiteraard om onze keuzes te motiveren vanuit Gods Woord".

"We willen u hartelijk danken voor uw tijd en moeite en wensen u heel veel succes en de rijke zegen van de HEERE op uw werk als raadslid".

"Dank u vriendelijk en het genoegen was geheel aan onze kant".

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie