1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6512858

Besoekers aanlyn

Ons het 14 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

 

jacob zuma sing shoot the boer

 

Teken aan

Media

PROTES TEEN MOSKEE VAL NIE OP DOWE ORE

BOUW VAN LIERSE MOSKEE VOORLOPIG VAN DE BAAN

Wij hebben u vorig jaar bericht over het protest tegen de bouw van een moskee annex cultureelcentrum in de Vlaamse stad Lier,waaraan onder andere Vlaams Belang,Voorpost en de Nationalistische Studentenvereniging deel namen. Lees asb by:

http://afrikanervolksparty.org/index.php?option=com_content&view=article&id=4361%3Ahonderde-nasionaliste-protesteer-teen-moskee-in-lier-antwerpen&catid=38%3Anederlandse-nuusflitse&Itemid=186&lang=af

Het lijkt er nu op dat de vele honderden manifestanten niet voor niets de bittere kou getrotseerd hebben want de aanvraag voor de moskee zal voorlopig niet in behandeling worden genomen.

 

Zoals bekend diende de Vereniging Diyanet een aanvraag in voor zo'n 'gebedshuis'met een minaret(n.s 'n baie hoë toring) van 18 m. Eigenlijk was de bedoeling dat de reeds genoemde Turkse Vereniging de bouw er gewoon door wilde drukken. Thans heeft de Dienst Ruimte en Erfgoed die onderdeel uitmaakt van de Vlaamse Overheid dus beslist om 'nee' tegen deze moskee te zeggen.

Het College van Burgemeester en Wethouders ziet geen andere mogelijkheid dan zich achter dit besluit te scharen.

De Dienst Ruimte en Erfgoed voert als voornaamste bezwaren aan de verwachtte toenemende parkeeroverlast en de hoogte van zowel de koepel van de moskee die 14 m zou moeten bedragen en daarbij die minaret van 18 m.Daarbij is zij van mening dat de afstand tussen de gebouwen en de al bestaande huizen ,ook groter moet zijn dan nu het geval is.

Dinayet heeft wel de mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen de afwijzing en zij kunnen dan een nieuwe gewijzigde aanvraag indienen bij de Bestendige Deputatie

We kunnen vaststellen dat als Vlaams Belang niet aan de bel had getrokken en geen ruchtbaarheid had geven van de bouwplannen, de bouw van de moskee gewoon een feit zou zijn. In allerijl probeerde de Turkse gemeenschap nog te redden wat er te redden viel door een besloten vergadering voor de wijkbewoners te houden, maar dit bleek tevergeefs. Gezien het gesloten karakter - heel veel wijkbewoners kregen geen uitnodiging en journalisten waren al helemaal niet welkom- mag met recht gesteld worden dat deze bijeenkomst weinig om het lijf had.

Özturk Taspinar van de linkse lokale partij Lier Leeft verklaarde dat Vlaams Belang louter leugens en onwaarheden verkondigde.Tja de waarheid is dikwijls hard en deze vreemdeling is blijkbaar van mening dat deze niet gezegd mag worden.

Ook de andere partijen zoals CD&V en Open VLD alsmede de N-VA verweten Vlaams Belang 'populisme' 'desinformatie'(n.s hulle is van mening dat hierdie party nie die regte inligtings omtrent die moskee gegee het nie)

Minister Geert Bourgeois van de N-VA verklaarde nadat meneer Filip Dewinter hem bevraagde in het Vlaams Parlement over deze moskee: "Ik heb zelf geen enkel probleem met de toelage van de bouw van minaretten met Vlaams en provinciaal belastinggeld".

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie