VOORSITTER MNR. JOHN STUBENITSKY VAN DIE NUWE AFDELING: "ONS SAL NET AS ONS KOLLEGAS UIT EINDHOVEN BEWERKSTELLIG DAT DIE ERWE VAN PIM FORTUYN ONTHOU SAL WORD"
Geagte lesers. Ons wil 'n heuglike feit met u deel. Daar is na 4 jaar naas die Lys Pim Fortuyn Eindhoven nou ook 'n afdeling Breda van dieselfde party. Na 'n paar jaar se harde werk, was die oomblik op Donderdag 16 September regtig daar: LPF Breda was 'n feit! Nie -amptelik was hulle al 'n rukkie daar, maar nou het hulle regtig groot geword as 'n partytjie. Almal wat geen brood daarin gesien het nie, het dit hopeloos gedink of daaroor lekker gelag, dog hulle het nie reg gehad nie.Ons het nav. hiervan 'n baie insiggewende vraaggesprek met die voorsitter mnr. John Stubenitsky gehad wat van mening is dat die Bredanaar eerste kom en, ons kultuur en tradisies bly soos dit is, Ook wil hy 'n veilige stad vir elke inwoner van Breda en ondersteuning vir die hardwerkende spysenieringsbedryf en entrepreneurs in sy pragtige stad.
Hy het ons ook verseker dat net as die politieke party uit Eindhoven, die nuwe afdeling die erwe van wyle Pim Fortuyn sal hoog hou.
"Meneer Stubenitsky zou u, voordat we met het vraaggesprek beginnen iets over u zelf willen vertellen aan de lezers?"
"In 1997 had ik een luxe pennenwinkel in het voetgangersgebied van Breda. Een wethouder van de liberale VVD kwam toen met het wereldvreemde plan dat winkeliers niets meer op openbare weg mochten zetten. Wereldvreemd omdat een uitstalling op straat voor 10 tot 15% extra omzet zorgt. Samen met een andere winkelier heb ik toen een oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid gedaan, maar omdat 90% van de winkel filiaalbedrijven waren, had dat weinig effect. Toen hebben die collega en ik alle politieke partijen in Breda aangeschreven en ons probleem voorgelegd. Alleen van oppositiepartij De Parel van het Zuiden kregen we een reactie. Zo zijn die collega en ik in kontakt gekomen met de Bredase politiek. Een half jaar later, wij waren inmiddels lid geworden van De Parel van het Zuiden, probeerden een groep een splitsing te veroorzaken binnen de partij. Dit kon ik voorkomen door in het bestuur te gaan. Na de volgende verkiezingen werd ik burgerraadslid. Drie jaar later gingen we de verkiezingen in als Leefbaar Breda/Parel van het Zuiden. Landelijk was Pim Fortuyn met Leefbaar Nederland bezig. In 2014 eindigde Leefbaar Breda. Met vrienden gingen we toen werken aan Lijst Pim Fortuyn Breda. En nu zijn we zover dat we over een half jaar mee kunnen gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen".
"Dan willen we het hebben over dit 'huwelijk'. Hoe is dit tot stand gekomen?"
"Hoe dit ‘huwelijk’ tot stand gekomen is. De bestaande landelijke politieke partijen geven veel steun aan hun lokale vertegenwoordigingen. Niet alleen financieel maar belangrijker qua kennis. Wij waren ‘De Parel van het Zuiden’ en stonden helemaal op onszelf. Toen hoorden wij van o.a. Leefbaar Utrecht, hoe zij werkten en besloten meer hun lijn te gaan volgen, die overigens weinig verschilde van de doelstellingen van onze eigen principes. En we gingen verder als Leefbaar Breda. Nog vóór Pim Fortuyn in beeld kwam.. wel hadden we nu contacten met Leefbaar Nederland en zaten zelfs in de selectiecommissie voor de kandidatenlijst voor Leefbaar Nederland. Tot er een botsing kwam tussen Pim Fortuyn en de rest van de top van Leefbaar Nederland. Er was zelfs afgesproken dat Pim zijn verjaardag op onze ledenvergadering zou vieren. Dat ging toen allemaal niet door maar wij gingen wel de verkiezingen in in 2002 als Leefbaar Breda/Parel van het Zuiden en haalden 4 zetels. In 2014 kon ik niet verder gaan als Leefbaar Breda omdat ik degene die bevoegd was om te tekenen er niet meer bij wilde hebben. Nee, geen sappige details. We deden mee als Gemeentebelangen Breda, maar haalden geen zetel. In 2018 ontstond een groepje dat verder wilde met veel sympathie voor het gedachtengoed van Pim Fortuyn, zeker na goede contacten met Lijst Pim Fortuyn Eindhoven. Hoe meer contacten en hoe meer we ons erin verdiepten, hoe meer we zagen dat ik zonder erbij stil te staan in de periode 2010 tot 2014 gehandeld had volgens het gedachtegoed van Pim".
"Waren er vóór deze samenwerking al verkennende gesprekken?"
"Er zijn niet echt verkennende gesprekken geweest. We zijn wel naar een bijeenkomst geweest waar 4 lokale partijen voornemens waren de krachten te bundelen, maar daar waren teveel hanen en te weinig kippen. Op een bepaald moment zouden drie partijen als één doorgaan als lokale partij, maar ik vraag me af of ze de verkiezingen halen als één partij".
"In de subtitel lieten we al doorschemeren dat deze nieuwe partij net als zijn Eindhovense evenknie het erfgoed van wijlen Pim Fortuyn zal blijven uitdragen. Hoe zal dit streven in het geval van uw stad uitpakken en wat zullen de inwoners hiervan gaan merken?"
"Wat de bewoners van Breda zullen gaan merken van de veranderingen die wij kunnen brengen hangt natuurlijk in de eerste plaats af, hoeveel zetels we kunnen vergaren. En zelfs dan nog hangt het ervan af hoeveel we kunnen veranderen. Wel kan ik zeggen waar we naar zullen streven. Bij het toekennen van sociale woningen krijgt de Bredanaar voorrang. Stoppen met het voorrang geven aan statushouders en de bredanaars verder naar achteren schuiven. Ook op gebied van cultuur moet de Nederlandse cultuur voorrang krijgen,, dus geen gezeur, Zwarte Piet is ZWART en geen verklede man of vrouw met een vuile smoel met zogenaamde roetvegen. Ziet er toch niet uit!
Gemeentelijke opdrachten moeten zoveel mogelijk aan Bredase Ondernemers gegund worden en onnodige regeltjes die het ondernemers moeilijk maken, afschaffen. Dat zijn wat mij betreft speerpunten. Veiligheid voor de burgers staat ook bovenaan. Ik heb tien jaar geleden en persoonlijk al voor gezorgd dat er een verbod op geprepareerde tassen kwam".
"Hoe werd er door de leden gereageerd op het feit dat er na 4 jaar een LPF afdeling Breda op stapel stond?"
"De leden en ook andere mensen waren blij dat er een ploeg met rechtse ideeën bij kwam, dat geeft de mensen weer wat te kiezen. Ik zeg rechts, maar over sommige zaken, zoals sociale huurwoning bouw zijn we ook behoorlijk links".
"Voordat we afronden willen we u vragen of u wellicht nog een boodschap heeft die u wil delen?"
"De hele Nederlandse en dus ook de Bredase politiek staat bol van politieke correctheid en vooral van te voren je woorden op een weegschaal leggen vóór ze uitgesproken worden. Bij elk woord denken, kwets je er misschien iemand mee die overgevoelig is. En denk dan aan Een zwarte Zwarte Piet, die al generaties de steun en toeverlaat van kindervriend Sinterklaas is. Een klein groepje mensen voelt zich daardoor gekwetst en het moet een ‘roetveegpiet’ worden, dus geen anonieme Zwarte Piet, maar een herkenbare buurman met een vuile bek. En zo gaat het steeds verder. Geen Jodenkoek of Negerzoen, geen Zigeunersaus, lentebrood i.p.v. Paasbrood.
We zijn onze hele eigen Nederlandse cultuur aan het verkwanselen en daar willen wij van Lijst Pim Fortuyn Breda tegen blijven strijden, geen voorrang meer op de sociale woningbouw voor de zogenaamde Statushouders die nog nooit iets voor Nederland hebben gedaan".
"Hartelijk dank voor uw tijd en moeite en we wensen u veel heil en zegen op uw belangrijke werk".
"Graag gedaan".
Kyk ook asb by:
https://www.facebook.com/lijstpimfortuynBreda