1 2 3c

Totale besoekerstal

Artikels vertoon Trefslae
6451655

Besoekers aanlyn

Ons het 14 gaste en geen lede aanlyn

 

  Videos en Toesprake

 

jacob zuma sing shoot the boer

 

Teken aan

Afrikaner

AKSIEGROEP NIJMEGEN RECHTSAF WIL BURGERS RIEM ONDER DIE HART STEEK

protes by ambassadeMNR. MICHEL VAN DE BERGH: "IN ONS OË IS DIT NIE REG NIE AS DIE BURGEMEESTER OPROEP OM GEVAARLIKE PLEKKE IN DIE STAD TE VERMY IVM. MISDAAD VOORVALLE".

Ons het 'n insiggewende vraaggesprek in die Nederlands met 'n lid van die aksiegroep Nijmegen Rechtsaf gehad. Sedert 15 Desember 2017 is daar sestien oorvalle en berowings en pogings daartoe gedoen veral by die Hatertseweg en omgewing. Lede van die groep hou saands nou die wag sodat mense veilig kan wees.

"Meneer Van de Bergh, voordat we het vraaggesprek beginnen, zouden we u willen vragen of u de lezer wat meer kan vertellen over uw actiegroep. Wanneer is deze opgericht en wat kan zij voor de Nijmeegse burger betekenen?"

"Nijmegen Rechtsaf is enkele jaren geleden ontstaan vanuit een vriendengroep die Nijmegen, zowel in het centrum als daarbuiten, steeds verder zag verloederen. En dan heb ik het niet over die sjieke nieuwbouwprojecten bij Plein ’44, maar over bijvoorbeeld. één straat verder -de Bloemerstraat- waar steeds meer shisha lounges, buitenlandse winkeltjes en drugsdeals de boventoon voeren. Als je daar loopt waan je je eerder in het Midden-Oosten en Noord-Afrika dan in Nederland/Nijmegen. En zo zijn er voorbeelden te over. Laat staan in veel buitenwijken (let daar alleen maar eens op het aantal schotelantennes).

Toen is besloten om met een deel van die vriendengroep ‘Nijmegen Rechtsaf’ op te richten omdat de Nijmeegse gemeenteraad en veel van haar inwoners ons inziens teveel linksaf blijven gaan. Ergo: De hoogste tijd voor een realistisch-rechts tegengeluid. Vandaar het ontstaan -en de naamgeving- van Nijmegen Rechtsaf. De groep bestaat inmiddels uit zo’n 35 vaste leden, elk met hun eigen expertise (woordvoerder, contacten met de media, overige communicatie (met o.a. gemeenteraad, politie, inwoners, andere actiegroepen), beveiligers, organiseren van pop-up acties alsook langer durende acties etc.). Nijmegen Rechtsaf maakt een gestage groei door, want veel inwoners van deze stad ondervinden dagelijks díe problemen die wij aankaarten maar de gemeenteraad incl. burgemeester en wethouders te veel links laten liggen. Formeel is Nijmegen Rechtsaf gestart in februari 2017.

Omdat links Nijmegen ons -uit onmacht, want hun inhoudelijke argumenten zijn inmiddels op- het stigma ‘extreemrechts’ (wat wij zeker niet zijn) oplegt, zijn er steeds meer Nijmegenaren die ons ondersteunen, maar vooralsnog geen actief lid durven worden van Nijmegen Rechtsaf omdat dat problemen kan opleveren in hun familie of op het werk. Begrijpelijk, maar ook jammer anno 2018. Nijmegen Rechtsaf vertegenwoordigt desondanks ook hún oren, ogen en stem. Nijmegen Rechtsaf = Realistisch-Rechts. Punt. U kunt onze activiteiten volgen op Facebook (‘Nijmegen Rechtsaf’)".

pin defens"Dat posten om op die manier criminaliteit voor te zijn is zeker een initiatief dat navolging verdient, maar het betekent volgens ons óók dat de politie, die deze taken eigenlijk ter hand zou moeten nemen te weinig capaciteit heeft. Is dat juist?"

"Ik weet niet of de politie daarvoor te weinig capaciteit heeft, het kan ook een andere prioritering zijn. Volgens burgemeester Bruls gaan, ondanks het ‘extra surveilleren op die plekken de berovingen, dikwijls met grof geweld gepaard gewoon door. Op dit vlak valt in elk geval nog veel te winnen door de politie (korpschef, teamchefs) en burgemeester Bruls, tevens korpsbeheerder van de politie Gelderland-Zuid. Wij doen middels onze surveillance wat de politie naar onze mening (teveel) nalaat, wij zien dit als een vorm van burgerparticipatie. En dat is toegestaan. Wij gebruiken geen buitenproportioneel geweld en zullen daders direct afleveren aan de politie, met wie wij korte lijntjes hebben".

"Opmerkelijk was dat de burgemeester een oproep deed om stille en donkere plekken te vermijden. Is dit geen compleet verkeerd signaal richting de criminelen?"

"Een volstrekt verkeerd signaal van de burgemeester. Wij vinden dat de omgekeerde wereld! De oproep van de burgemeester had moeten zijn: “Wij gaan alles in het werk stellen om die gewelddadige overvallers zo snel mogelijk op te pakken en voor het gerecht brengen, zodat onze burgers weer veilig kunnen pinnen.”

"Weet u wat meer over de achtergronden c.q. afkomst van dat geboefte?"

"Dan kom je weer uit bij de bekende dadergroep, waarvan de religieus-ideologische achtergrond nog steeds zoveel mogelijk wordt verzwegen. Gelukkig waren er onlangs bij het tv programma  ‘Opsporing Verzocht’ beelden te zien van deze overvallers en werd de naam ‘Saïd’ genoemd. De rest kunt u zelf invullen".

"Hebben die criminelen het vooral voorzien op ouderen of speelt de leeftijd geen rol?"

"Ouderen zijn voor die criminelen de makkelijkste slachtoffers, mede een reden voor ons om te patrouilleren als ‘Pin Defensie’. Maar ook zijn er in dezelfde periode (januari-februari dit jaar) de nodige gewelddadige overvallen in Nijmegen geweest op o.a. pizzakoeriers, restaurants en ook weerloze studentes die ’s avonds laat of ’s nachts thuis kwamen bij hun studentenwoning. Ons inziens nog meer redenen om als politiechefs + korpsbeheerder (Bruls) hier intenser op te prioriteren. Tot die tijd richten wij ons als Pin Defensie groep ook op o.a. kleinere restaurants".

"Is het zo dat diegenen die bij onder andere pinautomaten en restaurants patrouilleren dit om toerbeurt doen?"

"Sedert enige weken patrouilleren wij onopvallend, op verschillende avonden/nachten, op verschillende tijdstippen en op verschillende plekken. En inderdaad per toerbeurt en altijd met minimaal twee personen, waarvan er één een beveiligingsachtergrond heeft. Ook leggen wij zoveel mogelijk vast zodra er wat gebeurt, als aanvullend bewijs voor de politie, officier van justitie en rechter".

veilig pinnen

 

"Hoe werd er gereageerd vanuit de burgerij?"

"Heel positief. Hoewel menigeen nog steeds niet durft te pinnen zodra het donker is, hebben wij zowel online als face-to-face veel positieve reacties ontvangen van de Nijmeegse burger. En als men ons niet ziet (dat is ook de bedoeling) betekent het nog niet dat wij er niet zijn. De eerste dagen patrouilleerden wij opvallend, om begrip te kweken bij de pinnende mensen (en waar wij steevast te horen kregen dat dit burgerinitiatief door hen erg wordt gewaardeerd) en tegenwoordig geheel onopvallend".

"We kunnen ons voorstellen dat indien dit doorsnee burgers zijn, ze ook overdag moeten werken of naar school gaan. Hoe is dit te combineren met dit wachtlopen?"

"Dat is waar, maar we plannen onze surveillanten in goed onderling overleg in. En voor deze vorm van burgerparticipatie (dat is waar de overheid zich toch telkens op beroept) moet je wat overhebben, al is dat niet altijd even gemakkelijk m.b.t. familie en werk. Desondanks staat het meehelpen aan een veiliger Nijmegen bij ons als een paal boven water".

"We lazen dat uw partij ook nog andere initiatieven heeft ontplooit. Zo heeft u tegen die anti Zwarte Pieten lobby die vorig jaar van zich lieten horen geageerd. Hoe ging dit in zijn werk?"

"Daar is in de pers ontzettend over gelogen door extreemlinks Nijmegen. Wij waren met slechts 5 personen (3 mannen en 2 vrouwen, bij het door de gemeente gelegaliseerde kraakpand ‘Grote Broek/Klinker’ in het centrum van Nijmegen en voordat wij ons spandoek met de tekst “Een kindervriend is geen racisme” konden ontrollen, werden wij opgewacht door hysterisch krijsende slaande en schoppende ‘dames’ en bekogeld met zakken gevuld met water en meel, en met vuurwerk. Vervolgens werd grof geweld tegen ons gebruikt door een stuk of 30-40 Antifa-extremisten, waarvoor ik zelfs naar het ziekenhuis heb gemoeten. Zij stonden ons dus al in twee groepen op te wachten en zaten niet -zoals een van hen later verklaarde bij Omroep Gelderland- “rustig binnen en hoorden ons al schreeuwend aankomen”. De meest correcte weergave van die avond staat vermeld op de site van ‘De Dagelijkse Standaard’ onder de titel “Gezellig!  Anarchisten slaan rechtse demonstranten weg bij bijeenkomst over hoe racistisch Piet is”, die een ieder kan nalezen".

"Op donderdag 21 maart deed Nijmegen Rechtsaf onder de vlag van Identitair Verzet mee met een demonstratie bij de Zuid Afrikaanse ambassade  in Den Haag tegen de plaasmoorde. Hoe verliep een en ander?"

Op die dag waren we inderdaad onder leiding van het Identitair Verzet afgereisd naar Den Haag.  Op de ‘Dag tegen racisme’ en op de ‘Zuid Afrikaanse feestdag voor human rights’ hebben we geprotesteerd tegen de vervolging, onteigening en moorden op de blanke boeren in dat land . Ruim een uur hebben we onze onvrede kenbaar gemaakt als opmaat naar een langdurige actie om deze -keiharde- etnische zuiveringen in Zuid Afrika op de kaart te zetten en te houden".

"Werd er een petitie aangeboden tijdens dit protest?"

 

"Er is deze keer geen petitie aangeboden maar we sluiten niet uit dat dit in de toekomst nog zal gebeuren".

"We nemen aan dat u de ontwikkelingen in Zuid Afrika op de voet volgt?"

"We volgen de ontwikkelingen inderdaad op de voet, maar dat kan alleen via o.a. verschillende webpagina’s die als ‘extreem’ worden weggezet door de politiek correcte elite en hun immer volgzame mainstream media (MSM) in Nederland. Voorbeelden van sites waar men wél ‘the inconvenient truth’ vertelt: Identitair Verzet, Voorpost (met naast een Nederlandse en Vlaamse afdeling ook een Zuid Afrikaanse afdeling, waar Voorpost zich vooral verbindt aan het lot van de Afrikaners) en vele pan-Europese groepen verzameld in het EU- en immigratie-sceptische ‘Europe of Freedom and Democracy’. Daarnaast zijn er nog enkele wel-objectieve journalisten/columnisten, zoals Joost Niemöller, Arnold Karskens en  de uit Iran afkomstige hoogleraar Afshin Ellian".

"De Nederlandse media uitgezonderd het Reformatorisch Dagblad, lijken totaal geen oog te hebben voor het onrecht dat ons Broedervolk wordt aangedaan. Hoe zou dit komen volgens u?"

"De NOS en de Volkskrant (2 linkse MSM) hebben na de moord op een Nederlandse boer eenmalig een klein artikel gewijd aan de huidige problematiek en de plaasmoorde in Zuid Afrika. De verontwaardiging die normaliter op zulke berichten volgt bleef uit en ook de rest van de politiek correcte pers lijkt niet gemotiveerd om hier verder over te berichten of onderzoek naar te doen. Wij kunnen dit negeren simpelweg verklaren. Het is nu eenmaal een feit dat dit totaal niet past bij het beeld wat politiek correcte journalisten hebben en willen verspreiden, aangestuurd door de eveneens politiek correcte overheden in o.a. Nederland en EU-hoofdkwartier Brussel. Eigenlijk is racisme in hun ogen alleen iets voor blanken (dat woord is hier ook al racistisch: men spreekt sinds kort policor liever over ‘witte’ mensen) en als ze hier veel over berichten dan kan dat wereldbeeld niet meer in stand gehouden worden. Hetzelfde geldt voor de overwegend Pakistaanse moslim grooming gangs in Engeland met talloze verkrachtingen -en erger- van jonge blanke meisjes (o.a. Rotherham 1400 slachtoffers, Telford 1000). Overheden, MSM en ‘Gutmenschen’ kijken liever weg, net als wordt gedaan met de plaasmoorde in Zuid-Afrika. De daders zijn immers niet-blank en de slachtoffers zijn wel blank. Dit is een omgekeerde vorm van racisme en heeft niets meer van doen met de realiteit. Wij vinden dit een gevaarlijke ontwikkeling, zowel in West-EU als in (Zuid-)Afrika. Door al deze ontwikkelingen is bij ons de volgende zin heel populair aan het worden: ‘Political correctness is tyranny with manners’."

"Heel helder. Als laatste willen we u vragen of Nijmegen Rechtsaf mee doet met de komende gemeenteraadsverkiezingen of op 'n andere wijze betrokken is hierbij?"

"Nijmegen Rechtsaf doet niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart, maar wij ondersteunen van harte (1) Lijst 13: OPA/Hard(t) voor Nijmegen, waarbij ‘OPA’ staat voor ‘Onafhankelijk Politiek Actief’ en (2) een “Nee” bij het gelijktijdige referendum over de macabere ‘Wiv’ (‘Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten’ oftewel de Sleepwet), waarmee onze privacy geheel uit handen wordt gegeven aan ‘onze’ overheid (en daarmee zeer waarschijnlijk ook aan het ongekozen Brussel, dat al steeds meer dictatoriale trekjes begint te krijgen)".

"We danken u voor dit interessante vraaggesprek en wensen u heel veel succes met dit loffelijke streven om Nijmegen weer veiliger te maken en danken u voor uw steun aan de Zuid Afrikaanse Boeren.".

"Heel graag gedaan".

 

ns: Kyk ook asb by: https://www.facebook.com/Nijmegenrechtsaf/

 s1

 d1

 sw1

 v1

Haat Spraak  

 

Volkstem Vorige Uitgawes Advertensie